dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » fbpost » Lansingerland Run een nieuw topevenement voor hardlopers

Lansingerland Run een nieuw topevenement voor hardlopers

“De ideale voorbereiding voor de Marathon Rotterdam”

Lansingerland Run een nieuw topevenement voor hardlopers

Berkel en Rodenrijs – Op 24 februari 2019 beleeft Lansingerland de primeur van een groots hardloopevenement. Dan vindt voor het eerst de Lansingerland Run plaats vanaf winkelcentrum Het Gouden Hart in Berkel en Rodenrijs. Daar kunnen hardlopers starten voor vier verschillende afstanden: 30 km, een halve marathon (21,1 km), 10 of 4 km. De organisatie heeft een fraai parcours uitgezet door de Groenzoom en langs de Ackersdijkse plassen op de grens van Berkel en Rodenrijs en Pijnacker. De organisatie is in handen van WP/Rotterdam, wielerwedstrijden en hardloopevenementen.

Rien Kuyvenhoven

We spreken met drie leden van het organiserend comité, Jacqueline de Goede, Ketura Sikken en Rob de Hair. Zij zijn laaiend enthousiast over wat ons de laatste zondag van februari te wachten staat. Voor marathonlopers zijn er weinig wedstrijden waarmee zij zich goed op een marathon kunnen voorbereiden.
Rob de Hair: “Deze afstand is onder meer ideaal in de voorbereiding op de Marathon Rotterdam. Ideaal, omdat er naast Schoorl geen loop in onze omgeving en misschien wel in heel Nederland is die deze afstand kent. Maar het is ook een leuke loop voor runners die liever kortere afstanden lopen. Er is tijdwaarneming, goede verzorging onderweg en alle deelnemers krijgen een mooie medaille. Laat je betoveren door de pracht van de Groenzoom en Ackersdijkse Plassen. Deze Lansingerland Run heeft alles in zich om uit te groeien tot een mooie voorjaarsklassieker in onze regio”, weet De Hair de loop te promoten
Ketura Sikken: “Het heeft ons altijd verbaasd dat hier in deze omgeving geen 30 km run werd georganiseerd. En dat nog wel in één van de mooiste plekken in deze regio. Alle faciliteiten voor een comfortabele run zijn aanwezig. Denk aan kleedkamers met douches en verzorging onderweg en voor en na de finish.”
Jacqueline de Goede vult aan: “Het Gouden Hart is ook een toplocatie voor start en finish. Het is voor de deelnemers metro uit, metro in. En de run wordt op zondag gehouden wat voor de meeste lopers beter uitkomt, omdat de zaterdag vaak de sportdag voor de kinderen is. Het gaat ons erom dat iedereen een bijzondere run beleeft.”

Inschrijving

Wat betreft de organisatie op deze zondag in februari zijn de meeste plooitjes glad gestreken”, weet Rob de Hair. “We krijgen alle medewerking van de gemeente. De afzettingen zijn goed te doen omdat een groot deel van het parcours over fietspaden gaat. De wijk en het winkelcentrum blijven goed bereikbaar. Fiets en metro zijn voor dit evenement de meest aangewezen vervoermiddelen. Er is contact met de scouting voor bijstand in de organisatie.”
Nadat twee weken geleden de inschrijving was geopend mag de organisatie zich nu al verheugen op een groot aantal deelnemers. Op de deelnemerslijst prijken namen uit Lansingerland, maar volgens Ketura Sikken ook uit de rest van het land. “Als de inschrijving zo doorgaat zal het mij niet verbazen als we boven de duizend deelnemers komen!”, aldus Rob de Hair.
Meer informatie over deze run en de inschrijving vind je op www.lansingerlandrun.nl.

Programma

09.00 uur Wedstrijdsecretariaat open
10.45 uur Warming-up
11.00 uur Start 30 km en Halve Marathon
11.10 uur Start 6 mijl (9.6 kilometer)
11.20 uur Start 4 km

Check Also

Honkbal

Bergschenhoek – De eerste wedstrijd van de heren van Orioles tegen Neptunes vond plaats op …

Geef een reactie