woensdag 8 april 2020 | week 15
Home » Sport » BVCB trekt aan het langste eind

BVCB trekt aan het langste eind

BVCB trekt aan het langste eind
Robin Monsma is weer twee spelers van Alexandria’66
te snel af. Monsma wastevens de maker van doelpunt
nummer twee. Foto: Kees Ruigrok.

Bergschenhoek – BVCB tegen het bezoekende Alexandria’66 kan worden bijgeschreven als een wedstrijd zonder veel hoogtepunten. Dat de Bergschenhoekse formatie uiteindelijk met 4-0 aan het langste eind trok was verdiend. Alexandria’66, verleden seizoen nog hoofdklasser, lijkt behoorlijk te hebben ingeleverd.Wat betreft spelopvatting en incasseringsvermogen lijken de Rotterdammers deze competitie nauwelijks aanspraak te kunnen maken op een snelle terugkeer naar het verleden. Zoals de ploeg zaterdag acteerde zal het nog een zwaar seizoen worden voor trainer Ben Spork, die zaterdag als tegenstander zijn vroegere teamgenoot bij Sparta Rotterdam, Edwin Vurens, tegenover zich vond.

Rien Kuyvenhoven

Ben Spork leek haast te hebben na afloop van de tweekamp op het Bergschenhoekse sportpark. Dat was begrijpelijk. Want niet alleen de 4-0 nederlaag mocht als schade worden genoteerd, ook de twee rode kaarten bij de Rotterdammers gaven stof tot spreken. Spork kreeg van de uitstekende leidende arbiter Van Wijk uit Nieuw Lekkerland een verbanning naar buiten het speelveld. De tweede bekeuring deze middag was voor Illyas Oulad Ali.
Hij schoot de bal hard tegen het hoofd van de op de grond liggende Ethan Scheimann wat een terechte uitbanning tot gevolg had. Het waren frustraties van een ploeg die niet in de wedstrijd zat. En dat nam toe toen BVCB op een heel onverwachte manier de leiding kon nemen wat eigenlijk de schuld van de Rotterdammers zelf was. Verdediger Desley Hoogendijk ging wel heel onhandig om met BVCB-er Huub van Heijningen, waardoor de leidsman van deze wedstrijd niet anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Van Heijningen schoot de bal vervolgens feilloos in, 1-0. Een onverwachte voorsprong voor BVCB, omdat beide ploegen tot dan toe niet in staat waren enig veldspel te tonen.
Alexandria was in de eerste fase van de wedstrijd wel meer doortastend.
BVCB was het elftal dat zich foutjes zou veroorloven, maar onder meer de roemruchte spits in de Rotterdamse regio, Chris Lever wist met deze mogelijkheden geen raad. Frustraties alom bij de gasten waar trainer Spork de meest juiste beslissing nam om Lever voor de rust al naar de kant te halen, omdat deze overduidelijk naar zijn tweede geel solliciteerde. BVCB had voor de thee nog twee goede mogelijkheden door middel van Roy Eekman, maar hij verzuimde een beslissing nog in de eerste helft te forceren.

“Tien minuten zijn we in de tweede helft het spoor bijster geweest”, analyseerde BVCB–trainer Edwin Vurens na afloop het verdere verloop van de wedstrijd. Twee blunders achtereen van Alexandria-doelman Lee Cheuk- A- Lam beslisten min of meer de wedstrijd al in een vroeg stadium. Eekman wist hier in eerste instantie niet van te profiteren, maar Robin Monsman zag na de voorzet van Yannick Ponit de doelman finaal over het speeltuig trappen en had de vrije doorgang voor de 2-0. Einde oefening voor de Rotterdammers die in het vervolg nog doelpunten moesten toestaan van Nick Mahieu en invaller Yousif de Kock die op aangeven van Huub van Heiningen zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen wist te maken.

“We zijn weer bij de les”, was de oprechte mening van Edwin Vurens die met deze overwinning zijn ploeg na de matige start van de competitie naar de zesde plaats zag opklimmen. “Misschien was het nog niet allemaal volmaakt, maar zo’n overwinning is goed voor het zelfvertrouwen.”

Check Also

Coronavirus zet het amateurvoetbal buitenspel

Lansingerland - Na de vorige week dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland.