vrijdag 10 april 2020 | week 15
Home » Sport » Feestdagen met een bijsmaak voor Koos Waslander

Feestdagen met een bijsmaak voor Koos Waslander

Feestdagen met een bijsmaak voor Koos Waslander
Koos Waslander geeft aanwijzingen aan invaller Ssubi Kizito tijdens de
wedstrijd tegen het Rotterdamse Leonidas. Foto: Kees Ruigrok.

Bergschenhoek – De superlatieven voor zijn werkwijze waren de afgelopen week niet van de lucht voor BVCB–trainer Koos Waslander die aan zijn tweede seizoen bezig is bij de Bergschenhoekse zaterdag eersteklasser. De inwoner van Poortugaal zal echter de winterstop met gemengde gevoelens moeten zien door te komen, want BVCB gaat, zoals eerder in deze krant vermeld, verder zonder Waslander. De club zegt bij monde van Technische Manager Frans van der Heide een volgende stap te willen maken met een jonge ambitieuze trainer.

Rien Kuyvenhoven

Veel lof aan het adres van de huidige trainer van BVCB in het persbericht van de Hoekse club. ‘Een vakbekwame trainer met veel kennis en discipline.
Een trainer ook met resultaten. Maar voor een volgende stap die BVCB wil maken valt onze keus niet op Koos Waslander’, steekt Frans van der Heide de loftrompet over de trainer die volgend seizoen niet meer actief zal zijn bij BVCB.

BVCB-voorzitter Peter van der Sluijs doet hier nog een schepje bovenop door te stellen, dat Koos Waslander echt een clubman, lees maat, is geworden van BVCB en lid is van de BVCB familie. “Zijn drive, ambities en inzet hebben nooit ter discussie gestaan.”
Met deze woorden aan zijn adres kan Koos Waslander niet leven als zijn
‘ontslag’ voor het nieuwe voetbalseizoen ter sprake komt. Waslander is behoorlijk boos over de mededeling die hem bereikte. “En als ik de uitspraken hoor die aan mijn adres worden gebezigd kan ik er helemaal niet meer bij. Volgens deze berichten heb ik nooit iets fout gedaan. Ik weet ook dat het bestuur dit niet heeft besloten, maar Frans (van der Heide, red.).
Dat zal nog wel even goed uitgepraat moeten worden. Er zijn dingen gebeurd die niet kunnen”, geeft Waslander de verantwoordelijken bij de Bergschenhoekse voetballers alvast een schot voor de boeg.

Waslander heeft nu BVCB wel goed presteert zeker geen makkelijk eerste jaar achter de rug. “Het eerste jaar hadden we voor de winterstop zeven punten.
Daarna ging het goed lopen. We hadden als ploeg en begeleiding een half jaar nodig om de neuzen dezelfde kant op te laten staan. En dit jaar loopt het fantastisch. Er wordt mij ook verweten geen oog te hebben voor de jeugd. Heb je wel eens opgemerkt hoeveel jonge echte BVCB-ers in de huidige ploeg lopen? Ik ben er ook eerlijk in om te stellen, dat BVCB dit seizoen niet die stap naar de hoofdklasse moet maken. Laten we, en dat zijn we op dit ogenblik aan het proberen, een stabiele eersteklasser te worden.
Maar met dit elftal moeten we er zeker volgend jaar voor gaan.” En dan een beetje weemoedig: “Die tijd wordt mij niet gegund. Ik weet ook wel dat ik geen trainer ben die overal vijf of meer jaren zit. Maar een derde seizoen had ik graag nog meer willen maken. Want BVCB zal stapje voor stapje hogerop moeten willen. En er zullen nog diverse stappen gezet moeten worden”, aldus de voetbaltrainer die zelf als voetballer actief was bij vooral Excelsior, NAC (Breda) en het Amerikaanse Fort Lauderdale Strikers.
En evenzoveel clubs in diverse klasse als trainer onder zijn hoede had.
“Ja, er is ook wel eens iets over mijn trainingen gezegd. Het was te veel herhalen, herhalen en nog eens herhalen. In het betaald voetbal is het wat dat betreft niet anders. Ik durf zelfs te stellen dat we daarom zo goed spelen”, is hij zich bewust van zijn prestaties tot nog toe bij de Bergschenhoekse sportclub.

Hij verder: “Dit is slecht voor de club en ik hoop op een nieuwe en weer leuke vereniging. Wat mij wel is opgevallen zijn de reacties van de supporters die het in ieder geval ook niet begrijpen. Maar er is geen weg terug. Ik ben ook geen trainer die zijn kont tegen de kribbe zal gooien.
Wat dat laatste half jaar betreft zal ik mijn best blijven doen.”

Reactie
BVCB-voorzitter Peter van der Sluijs heeft op de site van BVCB gereageerd op de commentaren die zijn losgebarsten na het niet verlengen van het contract met de huidige trainer. “Aan de resultaten ligt het niet. Aan Koos als persoon ligt het niet en hij heeft ook de doelstelling gehaald; een goede positie in de eerste klasse. We willen alleen voor volgend seizoen een ander type trainer en op die manier de talentvolle groep en jeugd die we hebben, weer een stapje verder krijgen in hun technische ontwikkeling.
Het was een verre van gemakkelijke beslissing zeker gezien de resultaten en de mens Koos. Er steekt verder niets meer achter dan onze visie op de toekomst. We hebben getracht dit uit te leggen. Koos is natuurlijk teleurgesteld en zijn reactie is begrijpelijk. Toch hopen we samen met Koos het seizoen op een mooie manier af te sluiten. Ook in het belang van Koos.”

Check Also

Coronavirus zet het amateurvoetbal buitenspel

Lansingerland - Na de vorige week dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland.