woensdag 26 juni 2019 | week 26
Home » Advertorial » FOX en Heylen Warehouses bouwen collaborative warehouse

FOX en Heylen Warehouses bouwen collaborative warehouse

Op bedrijvenpark Oudeland

FOX en Heylen Warehouses bouwen collaborative warehouse

Berkel en Rodenrijs – Logistiek dienstverlener FOX Global realiseert samen met Heylen Warehouses een groot multifunctioneel warehouse in de gemeente Lansingerland, op het bedrijvenpark Oudeland. Het totale complex bestaat uit zo’n 40.000 vierkante meter aan state-of-the art logistieke ruimte met bijbehorende kantoorruimte. Het complex wordt opgeleverd in september 2019.

“Samen met Fox hebben we gekozen voor deze locatie vanwege de nabijheid van Rotterdam The Hague Airport, de Rotterdamse haven en de strategische ligging ten opzichte van verschillende snelwegen”, vertelt Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses. “Aan de noordrand van Rotterdam, midden in de Randstad, is er een grote behoefte aan logistieke ruimte die we met dit mooie project kunnen invullen.”
Initiatiefnemer FOX zal zelf zo’n 20.000 vierkante meter warehouse met een vrije hoogte van 12,20 vierkante meter en totaal 2.000 vierkante meter kantoor in gebruik nemen en daarmee de hoofdhuurder worden van ‘De FOX BOX’.
De FOX BOX zal ruimte bieden aan een aantal huurders die gebruik kunnen maken van efficiënte logistieke ruimten en aantrekkelijke kantoren en indien gewenst ook van de diensten van FOX. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig voor verschillende soorten voertuigen. Daarnaast zal er in het pand een modern en gezellig ‘community plein’ met horecafaciliteiten worden gerealiseerd waar huurders en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. Daarmee wordt de FOX BOX een uniek logistiek centrum waar partijen samen kunnen werken aan succes.

FOX

FOX is met haar sterke internationale netwerk al vele jaren de wereldwijde logistieke partner voor Nederlandse en buitenlandse bedrijven. Onder FOX Group Holding zijn verschillende bedrijven actief, onder andere FOX Global Logistics (internationaal opererende expediteur voor import en export van lucht- en zeevracht) en FOX Global Express (koeriers, transport en distributie). FOX biedt daarnaast oplossingen voor warehousing, pick and pack en e-commerce fulfilment.
“Het voordeel van ons concept is dat een webwinkel zijn spullen kan importeren, exporteren, opslaan of distribueren via FOX. Maar ze kunnen ook door ons de order pick & pack laten doen en de last-mile delivery. Doordat de webshopeigenaar zich ook in het kantoorpand kan vestigen als huurder blijven de lijnen kort, ons doel is de klant qua logistiek volledig te ontzorgen”, aldus Norman de Vos, directeur FOX Group Holding B.V.
Met de FOX BOX zal FOX één van de grotere werkgevers in Lansingerland worden. Het bedrijf is nu actief vanuit Rotterdam Noord, dus de huidige werknemers zullen mee verhuizen. Maar door de verhuizing zal FOX haar diensten nog verder uit kunnen breiden, wat betekent dat er vacatures beschikbaar zullen komen voor bijvoorbeeld chauffeurs, logistiek medewerkers en kantoorpersoneel.

Samenwerking

Heylen Warehouses ontwikkelt, verhuurt en beheert state-of-the-art logistiek vastgoed. “We streven steeds naar een efficiënt bouwproces en een functioneel en zorgeloos gebruik na oplevering”, aldus Caspanni. “Zowel in Nederland als in België realiseerde we al ruim 600.000 vierkante meter aan future-proof warehouses. Daarbij zoeken we steeds naar duurzaamheid, architectonische meerwaarde en hoogwaardige kwaliteit. Dit project voor FOX is daar een mooi voorbeeld van.”

Check Also

Muller & Co veilt ‘eerste vaatje’ nieuwe haring

Berkel en Rodenrijs - Heineken zette een openingsbod in van € 1500,- voor het eerste vaatje nieuwe haring dat woensdagavond 12 juni werd geveild bij Muller ##+## Co tijdens de inmiddels traditionele haringparty. Dat liet Lansingerland niet gebeuren en dus werd er goed geboden. Het was uiteindelijk Piet Hijdra die de veilinghamer liet zwijgen na het bod van € 3500,-.

Geef een reactie