dinsdag 20 augustus 2019 | week 34
Home » Politiek

Politiek

De bouwcijfers tot 2030

Lansingerland - Er wordt volop gebouwd in Lansingerland en nóg is het niet genoeg. Tot 2030 zouden er nog eens 6.500 woningen gebouwd moeten worden, waardoor het aantal woningen dan rond de 30.240 komt. Politieke partijen willen meer sociale woningbouw en betere regelingen voor starters. Ook het aantal senioren dat langer thuis blijft wonen neemt fors toe. Dat vraagt om meer appartementen en levensloopbestendige woningen. Het college van b. en w. stuurde op 23 juli jl. het veelgevraagde overzicht met bouwcijfers en ramingen naar de gemeenteraad. Voor de geïnteresseerde lezer zetten we de feiten uit dat rapport op een rij en dan is de conclusie dat er huizen verdwijnen in het traject beloven, plannen maken, ontwikkelen, bouwen en inventariseren wat er in 2030 staat. De hoeveelheid sociale woningen blijft hoe dan ook achter en fors onder het streefcijfer van 20%.

Lees meer

Meld Misdaad Anoniem, meldpunt voor daderinformatie

Lansingerland - Voor het oplossen van misdrijven is informatie van het publiek onmisbaar. Mensen die een dader kennen en bang zijn voor de gevolgen, kunnen dat anoniem melden via 0800-7000 of online op meldmisdaadanoniem.nl. Het meldpunt is onafhankelijk en is dé plek waar anonimiteit verzekerd is. Op woensdag 31 juli jl. sloot burgemeester Pieter van de Stadt een convenant met NL Confidential en bekrachtigde met het zetten van zijn handtekening de samenwerking tussen gemeente Lansingerland en Meld Misdaad Anoniem.

Lees meer

Grootschalig kappen in Recreatiegebied Rottemeren is onvermijdelijk

Lansingerland - De conclusie van het door de Wageningen University ##+## Research (WUR) verrichte onderzoek is dat het onvermijdelijk is om op relatief grote schaal in te grijpen. Het recreatieschap heeft hierin verantwoorde keuzes gemaakt. Verder doet de WUR een aantal aanbevelingen om het beheer van het bos in de Rottemeren te verbeteren.

Lees meer

Standplaatsenregeling Berkel Centrum bijna afgerond

Lansingerland - De kogel is door de kerk! Het college van b. en w. heeft een einde aan de slepende kwestie gemaakt en zoals afgesproken met de gemeenteraad een besluit over de standplaatsen in Berkel Centrum genomen: er komt één standplaats bij De Visch en twee nieuwe plaatsen bij het rondje rond de kerk aan de Kerksingel. Toewijzing vindt echter plaats door loting en over twee weken weten we meer als gegadigden zich hebben gemeld voor een standplaats.

Lees meer

“Wij willen geen laadpaalparkeerplaats voor de deur!”

Lansingerland - Het zal je maar gebeuren. Je komt er toevallig achter dat een achterbuurman een laadpaal voor een elektrische auto heeft aangevraagd, en die komt een straat verder dus, pontificaal voor jóuw deur. Kan dat dan zomaar en wat zijn de spelregels die de gemeente hiervoor hanteert eigenlijk? We verdiepten ons in het dossier dat we aangereikt kregen, zodat u op de hoogte bent wat er allemaal kan gebeuren als laadpalen overal uit de grond worden gestampt. U bent gewaarschuwd.

Lees meer

Definitief exit bushalte Bonfut?

Lansingerland - Er is de afgelopen jaren veel gesproken en geschreven over de gewenste heropening van de tijdelijke bushalte Bonfut als in- en uitstapplaats van de ZoRo-buslijn. Vooral de plaatselijke PvdA had het onderwerp hoog op de activiteitenlijst staan en ziet na de bebouwing van het voormalige terrein Hordijk nieuwe kansen. Lezer J. Lansbergen deed echter naar zijn zeggen nog een laatste ultieme poging om de betrokken partijen te laten overwegen tot heropening van de bushalte te komen. Daartoe heeft hij een persoonlijk verzoek gedaan aan burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Het antwoord is volgens Lansbergen duidelijk, het zit er niet meer in. Hij vindt het vreemd dat de PvdA Lansingerland een fervent voorstander is, maar de PvdA Rotterdam in de persoon van wethouder Bokhove er faliekant op tegen is.

Lees meer