maandag 17 februari 2020 | week 08
Home » fbpost » Genieten van feestmiddag ACR voor ouderen
 Met elkaar genieten van muziek zang en allerlei lekkers. Foto: John Hofman.

Genieten van feestmiddag ACR voor ouderen

Genieten van feestmiddag ACR voor ouderen

Berkel en Rodenrijs – De jaarlijkse feestmiddag voor ouderen en mindervaliden, georganiseerd door het Actie Comité Rehoboth (ACR), is zaterdag 26 oktober weer een groot succes geworden. De volledig bezette zaal van Rehoboth was na afloop alleen maar dankbaar en enthousiast over wat deze middag was aangeboden. De middag wordt mogelijk gemaakt door de opbrengst van de jaarlijkse rommelmarkt in september én de wekelijkse verkoop in de kringloopwinkel van het ACR, onder Rehoboth.

John Hofman

De revue zorgde voor veel vermaak. Foto: John Hofman.

Voordat we verslag doen van deze middag staan we stil bij het recente overlijden van de voorzitter van het ACR, Wim Bak. Hij opende ieder jaar de feestmiddag, gedreven en enthousiast als altijd. Altijd blij dat hij weer zoveel mensen bij elkaar zag en hij, met zijn team, de aanwezigen een fantastische middag kon bezorgen. We missen hem zeer en hopen dat het huidige team vrijwilligers zijn geweldige inzet en leiderschap zal blijven voortzetten, want Wim zou niet anders hebben gewild.
De ouderen waren zaterdagmiddag als het ware ‘op verjaardag’ bij het ACR, want bij binnenkomst wachtte hen koffie, want het ACR is dan niet kinderachtig, met een flink stuk slagroomgebak. Een lekkere opsteker om daarna te gaan genieten van een revuegezelschap. Een revue betekent van alles wat: muziek, zang, sketches, grappen en veel showelementen. Dat was deze keer perfect geregeld, want het revuegezelschap ‘Revue van Toen en Nu’ bracht een zeer gevarieerd programma met een aantal echte showgirls zoals we die van de Moulin Rouge kennen in Parijs: de beentjes gingen de lucht in en er was een pracht en praal van kleurrijke kleding en verentooi. De show werd afgewisseld met veel zang, onder meer van Theo van Veghel die nagenoeg al zijn hele leven zingt, en conferences. Een pauze hoort er uiteraard bij en daar kijken veel mensen naar uit, want dan is het weer ‘feest’: advocaatje met slagroom, een borreltje, fris en bonbons.
De portemonnee kon worden thuis gelaten, want het ACR betaalde alles, dankzij al die mensen die, en er zaten er waarschijnlijk ook veel van in de zaal, regelmatig gebruikte, goede spullen bij Rehoboth brengen of laten ophalen, zodat het ACR er weer een feestmiddag van kan geven én er voor kan zorgen dat Rehoboth up to date blijft.
Het ACR doet dit alle jaren al zonder subsidie van de gemeente en mede dankzij de inzet van al die vrijwilligers. Ook zaterdag was er een team vrijwilligers, dat de vele aanwezigen allerlei lekkers voorzette. En net als voorgaande jaren kregen een aanwezigen een mooie cyclaam mee naar huis.

Check Also

Aantrekkingskracht Lansingerland Run boven verwachting

Lansingerland - Ze voelen zich in dromenland. De organisatie van de tweede Lansingerland Run. Want waar een beginnende loop vaak alles uit de kast moet halen om een redelijk aantal deelnemers aan de start te krijgen, telt de Lansingerland Run komende zondag een recordaantal lopers. Zowel wedstrijdlopers, beginners, recreatielopers, wandelaars als jeugd (BijDeHand KidsRun) staan aan de start in winkelcentrum Het Gouden Hart (nabij RandstadRail station Westpolder).

Geef een reactie