woensdag 24 april 2019 | week 17
Home » Nieuws » BVCB op beslissende momenten het meest slagvaardig

BVCB op beslissende momenten het meest slagvaardig

Jan Everse: “Ik heb nooit moeite om jeugd op te stellen”

BVCB op beslissende momenten het meest slagvaardig

Bergschenhoek – Verleden week tegen Westlandia wisten de Bergschenhoekse voetballers zes maal het net te vinden. Zaterdag tegen het bezoekende Rijsoord deed BVCB dit nog eens dunnetjes over. De gerenommeerde ploeg uit Ridderkerk die in zijn glorietijd in de hoogste klasse uitkwam, was een geduchte en goed voetballende tegenstander. Echter op het punt van scoren was BVCB het meest slagvaardig, 5-2.

Rien Kuyvenhoven

BVCB lijkt een moeilijke periode te hebben overwonnen. Voor aanvang van deze competitie werd de pas aangenomen trainer Rob Gieben naar huis gestuurd vanwege diverse akkefietjes die bij het bestuur van de club verkeerd vielen. Nieuwe voetballers zouden BVCB komen versterken. Dat was nodig, want er waren diverse spelers bij BVCB die hun geluk elders gingen beproeven. Maar zie, na een aantal wedstrijden bleek de selectie van interim-trainer Jan Everse, of hij dat zal blijven zal de tijd leren, mede door blessures behoorlijk uitgedund. Dit ook doordat de nieuwkomers niet op het sportpark waren verschenen en ook niets van zich hadden laten horen. De redding kwam uit de eigen jeugd. Waar de nood het hoogst is, is de redding nabij. En zo verging het ook BVCB. De technische leiding keek wat de club in huis had. Spelers als Coen Barg, Tim Venloo en Crossifixio Goeleo (Cross) misstaan zeker niet op het wedstrijdformulier. En op de bank had Jan Everse naast zich nog meer jeugdig elan als Evan Blom en Quinten Tourne die hij eveneens de afgelopen weken moeiteloos binnen de lijnen bracht. De wegblijvers hebben de eigen jeugd van BVCB een goede dienst bewezen.

Aantrekkelijk

BVCB tegen Rijsoord was een voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd. De thuisclub nam al binnen drie minuten na een actie van Cross via routinier Roy Eekman een voorsprong, 1-0. De volgende fase van de wedstrijd moet vanaf de bank van BVCB met samengeknepen billen zijn gevolgd. Want de eveneens goed voetballende gasten wisten, voordat de 1-1 na bijna een half uur werd gescoord, veel doelrijpe kansen te creëren. Een ruime voorsprong had de gasten zeker niet misstaan gelet op de kansen die zij kregen. “We werden in de eerste twintig minuten behoorlijk dol gespeeld”, was Jan Everse eerlijk over die fase van de wedstrijd. “We kwamen goed weg.”
De thuisclub kreeg een meevaller toen Yousif de Kock na een misverstand tussen doelman Ragip Özrak en de verdediging van Rijsoord Jeremy Stork in stelling kon brengen, zodat BVCB, zij het niet ongelukkig, met een voordelige 2-1 aan de thee kon beginnen. De 2-2 even na rust door Jimmy van der Vaart misstond niet gelet op het wedstrijdbeeld.
Hierna ging BVCB in tegenstelling tot de bezoekers heel wat slagvaardiger te werk. Een aanval via Etyan Schiemann kwam bij Yousif de Kock terecht die twee doelpogingen nodig had voor de 3-2. Cross legde daarna met zijn snelheid de basis voor 4-2, waar Mitchell Hendriks het werk in de rebound kon afronden. Vijf minuten voor tijd werd het publiek getrakteerd op de 5-2 van Jeremy Stork toen deze op een verre pass van Coen Barg alleen voor de doelman kwam en deze het nakijken gaf.
Een overwinning die Jan Everse na afloop toeschreef aan de fitheid van zijn ploeg. “Wel zullen we de komende weken aan ons positiespel moeten werken. Wat die jonge jongens betreft, die doen het op het ogenblik gewoon goed. Ze schieten de kansen die we de laatste twee wedstrijden gewoon is. Voor ons zijn op dit moment de punten belangrijk om in deze eerste klasse te blijven. Punten geven rust in de gelederen, kwaliteit hebben we genoeg. Ik heb er zelf nooit moeite mee gehad om jeugdige spelers op te stellen als ze er goed genoeg voor zijn. Ik werk graag met jongens met drive”, aldus de inwoner van Bergschenhoek.

Check Also

Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Berkel en Rodenrijs - Kampioenswedstrijden zijn zelden hoogstaand. TOGB tegen het bezoekende Excelsior '20 was daar geen uitzondering op. Het beoogde resultaat was zondagmiddag het belangrijkste. En als je comfortabele voorsprong op de ranglijst garneert met een klinkende 5-1 overwinning dan is de promotie naar de eerste klasse geheel terecht!

Geef een reactie