maandag 22 april 2019 | week 17
Home » fbpost » VIP Lansingerland organiseert vrijwilligersmarkt in ’t Web

VIP Lansingerland organiseert vrijwilligersmarkt in ’t Web

VIP Lansingerland organiseert vrijwilligersmarkt in ’t Web

Vrijwilligersorganisaties in Bleiswijk presenteren zich zaterdag 3 november in ’t Web aan de Nachtegaallaan 4. Belangstellenden kunnen tussen 10.30 en 12.00 uur in één locatie kennismaken met tal van mogelijkheden in het vrijwilligerswerk.

De Vrijwilligersmarkt richt zich ditmaal met name op de inwoners van Bleiswijk die dichtbij huis iets willen doen. Die op zoek zijn naar leuk en passend vrijwilligerswerk in hun eigen omgeving. Tijdens de Vrijwilligersmarkt kan de bezoeker in gesprek met afgevaardigden van organisaties en met hen de mogelijkheden bespreken. Tussen de verschillende aanbieders van vrijwilligerswerk staat ook een afvaardiging van het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt) waar het vrijwilligersaanbod en de -vraag van alledrie de kernen kan worden bekeken.

Welzijn Lansingerland

Welzijn Lansingerland bevordert participatie van mensen in de samenleving, met speciale aandacht voor kwetsbare mensen en ruimte voor en betrokkenheid van de meer zelfredzamen. Welzijn Lansingerland fungeert als schakel tussen mens en samenleving.

Laurens De Tuinen

In het moderne woonzorgcentrum Laurens De Tuinen in Bleiswijk heerst een gemoedelijke en open sfeer. Door de aanwezige faciliteiten, waar buurtbewoners ook graag gebruik van maken, maakt De Tuinen echt onderdeel uit van de wijk.

Humanitas Home-Start

Home-Start (Plus) biedt informele, vriendschappelijke ondersteuning voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 14 jaar door wekelijks bezoek van een getrainde vrijwilliger bij de ouder(s) thuis. Een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen.

Bibliotheek

Bibliotheek Oostland is een dynamische en overzichtelijke organisatie en verzorgt zonder winstoogmerk de openbare bibliotheekvoorziening in de drie kernen van de gemeente Lansingerland. Lezen, taal en mediavaardigheid vormen belangrijke pijlers.

Speel-o-theek De Vlieger

Speel-o-theek De Vlieger vormt onderdeel van Bibliotheek Oostland in Bleiswijk. Iedere zaterdag zijn er vrijwilligers in de bibliotheek om ingeleverd speelgoed te controleren op compleetheid, speelveiligheid en hygiëne. Daarnaast adviseren ze klanten bij het uitzoeken van speelgoed.

Humanitas Tandem Lansingerland

Iedereen kan zich eenzaam voelen, ongeacht achtergrond of leeftijd. Met Humanitas Tandem kom je onder de mensen. Samen met ‘n maatje ga je gezellig op stap en doe je dingen die je leuk vindt. Zo bouw je zelfvertrouwen op om zelf weer contacten te leggen.

Stichting Divoo

Ouderen in contact brengen met huisdieren, maar ook ouderen helpen bij het verzorgen en/of uitlaten van hun huisdier; daar staat de Stichting Divoo voor die wordt gevormd door een enthousiaste groep vrijwilligers.

De Zonnebloem

De vrijwilligers van De Zonnebloem bezorgen mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd. Zij denken altijd in oplossingen.

Vrijwillige Thuishulp

Vrijwillige Thuishulp koppelt de vraag van hulpvragers, mensen met een beperking, aan het aanbod van vrijwilligers. De match wordt begeleid door een consulent van de Vrijwillige Thuishulp.

R.k. kerk O.L.V. Visitatie

De parochiekerk van Bleiswijk kent vrijwilligerswerk op vele vlakken; zowel bestuurlijk als praktisch. Op diverse plekken kunnen belangstellenden zich inzetten.

Tijdens de Vrijwilligersmarkt is de bibliotheek geopend; een mooie gelegenheid die ochtend langs te komen in ‘t Web.

Check Also

Gratis advies van energiecoach geeft inzicht

Berkel en Rodenrijs - Een van de meest besproken onderwerpen van de laatste tijd is wel het klimaat. Dit onderwerp staat hoog op de agenda van menig politieke partij en de kranten staan bol van de gevolgen van klimaatverandering. Veel mensen zijn bereid om kritisch te kijken naar hun energieverbruik. Alleen, wat zijn de oplossingen als deze aan de hoge kant zijn?

Geef een reactie