woensdag 24 april 2019 | week 17
Home » fbpost » 3B-Bus kan nieuwe vrijwillig(st)ers goed gebruiken

3B-Bus kan nieuwe vrijwillig(st)ers goed gebruiken

3B-Bus kan nieuwe vrijwillig(st)ers goed gebruiken

Lansingerland – In 2011 ging de 3B-Bus van start met een busje dat 55-plussers voor een geringe vergoeding van deur tot deur brengt binnen de gemeente Lansingerland. Bij aanvang meldde zich een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Veelal Lansingerlanders die met pensioen waren en zich nog graag inzetten voor hun medemens. Dat doen ze nog steeds en er is weinig verloop. Maar omdat de maximale leeftijd van de chauffeurs is gesteld op 80 jaar komen er binnenkort wat plekken vrij.

Trees Borkus-Henskens

Inmiddels rijdt de 3B-Bus met vier busjes en een kleine tachtig vrijwilligers om dagelijks klaar te staan voor de ruim 730 Lansingerlanders die gebruik maken van de bus. Volgens rooster rijden de chauffeurs en bijrijders gemiddeld één dagdeel per week, waarbij ze zelf vooraf kunnen aangeven aan welk dagdeel ze de voorkeur geven.
De telefonist(e) is een dagdeel per twee weken present op het kantoor van de 3B-Bus (in Berghonk) om de telefoon aan te nemen en de planning te verzorgen. Het hele team heeft er graag een ochtend of middag voor over om de minder mobiele Lansingerlanders ergens heen te brengen.

Op zoek

Om de continuïteit te blijven waarborgen zet de 3B-Bus de deur wagenwijd open voor belangstellenden die het leuk vinden deel te gaan uitmaken van het team van vrijwilligers. Die in het bezit zijn van een rijbewijs en als chauffeur willen gaan rijden. Ook bijrijders zijn van harte welkom, evenals telefonisten. Zowel dames als heren worden met open armen ontvangen om samen te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Bel voor meer informatie naar tel. 010 – 511 17 94 of mail naar info@3b-bus.nl.
Kijk ook eens op de website www.3b-bus.nl.

Check Also

Gratis advies van energiecoach geeft inzicht

Berkel en Rodenrijs - Een van de meest besproken onderwerpen van de laatste tijd is wel het klimaat. Dit onderwerp staat hoog op de agenda van menig politieke partij en de kranten staan bol van de gevolgen van klimaatverandering. Veel mensen zijn bereid om kritisch te kijken naar hun energieverbruik. Alleen, wat zijn de oplossingen als deze aan de hoge kant zijn?

Geef een reactie