donderdag 20 februari 2020 | week 08
Home » fbpost » Truckertour bezorgt chauffeurs en bijrijders weer kippenvel

Truckertour bezorgt chauffeurs en bijrijders weer kippenvel

Truckertour bezorgt chauffeurs en bijrijders weer kippenvel

Berkel en Rodenrijs – De 23ste Berkelse Truckertour werd ook dit jaar een groot en oorverdovend succes. Met 65 vrachtwagencombinaties en dertig begeleiders op de motor is de tocht voor zowel de chauffeurs als de bijrijders weer een dag geworden om niet snel te vergeten.

Trees Borkus-Henskens

Zaterdagochtend verzamelden de wagens zich in de buurt van de Wilgenlaan; mooi gepoetst en helemaal klaar voor de jaarlijkse rit die ditmaal richting Noordwijk zou leiden. De wagens van Van den IJssel waren zelfs aan de voorkant voorzien van een fraai bloemstuk ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het bedrijf dat elk jaar het startpunt vormt van de rit.
Ver voor twaalf uur reden de wagens een voor een het terrein op, waarna een bijrijder – allemaal mensen met een beperking – samen met de chauffeur voor de wagen op de foto ging en vervolgens op de bijrijdersplek plaats mocht nemen. Een deel ervan ging al vaker mee en wist precies wat hen te wachten stond. Maar er waren dit jaar ook weer nieuwe gezichten bij die het allemaal heel spannend vonden. Met lunchpakketten voor de bijrijder en de chauffeur voor onderweg stelden de auto’s zich vervolgens in een lange rij op tot het tijd werd om te vertrekken.
Een dertigtal motorrijders, politie en gemeente begeleidden de tour en zorgden voor een veilige rit. Luid toeterend vertrok de groep, nagezwaaid door familie en bekenden die met kippenvel langs de kant stonden te kijken naar de unieke tocht.

Verrassing

In Noordwijk aangekomen – waar het lekker druk was door het mooie nazomerweer – werd een pauze ingelast met koffie, thee, limonade en appeltaart, waarna een rondje over de boulevard volgde en de terugreis werd aanvaard. Wat niemand (met uitzondering van de organisatie) wist was, dat de brandweer ditmaal vanwege het jubileum van mede-organisator en sponsor Van den IJssel een verrassing voor de tourgangers in petto had. Op de Rodenrijseweg werden ze ingehaald door de brandweer die hen welkom heette met een fikse waterstraal waar alle auto’s onderdoor reden. Zowel heen als terug, want het is al jaren een goede gewoonte om de Boterdorpseweg niet alleen heen, maar ook nog een keer terug te rijden, zodat de auto’s elkaar daar al toeterend tegenkomen. Rond de klok van zessen was de stoet weer terug op de Wilgenlaan waar een ijsje en een tasje met verrassingen voor de bijrijders klaarstonden. Zoals onder andere de foto die voor vertrek werd gemaakt en ditmaal een leuke drinkfles. De chauffeurs ontvingen een thermokoffiebeker voor onderweg.

Check Also

Jamila mag naar volgende ronde Nationale Voorleeswedstrijd

Lansingerland - Twaalf basisscholen uit Lansingerland stuurden donderdag 13 februari een van hun leerlingen door naar de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Ze waren de kampioenen van de eerder georganiseerde schoolrondes en gingen het die dag opnemen tegen elkaar. De beste kon rekenen op deelname aan de volgende ronde: de regionale kwartfinale op 18 maart in Voorburg.

Geef een reactie