dinsdag 20 augustus 2019 | week 34
Home » Heden & Verleden

Heden & Verleden

Jodocus Jeugdfestival nog steeds springlevend

Bergschenhoek - In de zestiger jaren woonden er ook in Bergschenhoek veel kinderen die niet op vakantie gingen tijdens de zomervakantie en zich zes weken thuis vermaakten. In die tijd - 1965 - werd de Jeugdvereniging Jodocus opgericht als hobbyclub. De leiding van Jodocus als vereniging was ook nauw betrokken bij de zomerkampen in Huijbergen en het jeugdfestival. Tot op de dag van vandaag floreert dit Jodocus Jeugdfestival, dat 50 jaar geleden de eerste editie kende, nog steeds. Als enige van de drie activiteiten

Lees meer

Vijf jaar Oud Berkel Rodenrijs

Als terugblik op '5 jaar Oud Berkel Rodenrijs' in 2019 tonen we een vijftal foto’s uit het jaar 1919, dus precies honderd jaar geleden. Nog veel meer beelden en informatie uit de laatste eeuwen staan op de website Oud Berkel Rodenrijs. De Facebookpagina met dezelfde naam geeft meerdere keren per week oude beelden vrij om de herinneringen levend te houden.

Lees meer

Café-uitspanning ‘Vanouds de Vlashandel’

Bergschenhoek - In de 12e eeuw, maar wellicht al eerder, liep er vanaf Rotterdam in noordelijke richting een pad door het veenland. Aangelegd in die periode tijdens de ontginning van de woeste veenmoerassen daar. Op een zeker moment ontstond op een kruispunt met andere veenpaden een nederzetting. Het begin van het latere 'den Berchsen hoeck'.

Lees meer

JACO na 60 jaar nog steeds een begrip

Cor de Ruiter was pas twintig jaar toen hij de stoute schoenen aantrok en een bedrijfje startte. Bleiswijk kent hem als de man met de twee rechterhanden. Technisch van alle markten thuis, onvermoeibaar als het om het aanleggen of repareren gaat en verstand van alles waar een stekker en een snoer aan zit.

Lees meer

De Reclame Courant van Winkeliers Vereeniging Eendracht

Tegenwoordig heeft iedere dorpskern een winkeliersvereniging. Ook Lansingerland. De middenstand is echter al sinds jaar en dag op creatieve wijze bezig hun waar onder de aandacht te brengen. In een oude uitgave van de Reclame Courant van Winkeliers Vereeniging Eendracht, opgericht op 2 december 1936 te Berkel en Rodenrijs, zijn de verschillen tussen nu en toen goed te zien, maar er zijn ook overeenkomsten.

Lees meer