zondag 20 oktober 2019 | week 42
Home » Heden & Verleden

Heden & Verleden

Groei & Bloei afdeling Lansingerland viert 60-jarig jubileum

Bleiswijk - Een vereniging kan niet goed draaien zonder de hulp van enthousiaste vrijwilligers. Om hen daarvoor te bedanken worden af en toe uitjes georganiseerd. Dit jaar bedacht het bestuur van Groei ##+## Bloei, bestaande uit Anneliet Hartman, Ria Breugem en Agnes van der Veer, een bijzonder uitje; een bezoek aan jubilaris Anthura, het bedrijf dat vorig jaar haar 80-jarig bestaan vierde.

Lees meer

Dirty Hill viert 25-jarig bestaan

Bergschenhoek - Begin jaren negentig trof een groep enthousiaste mountainbikers elkaar regelmatig op het vaste parcours in het Hoge Bergse Bos. Eind 1994 leidde dat tot de oprichting van mountainbikevereniging Dirty Hill. Een aantal ouders, onder wie Frank Tuinenburg en Leen Boon, hielden de administratie van de vereniging bij en al snel werden er in verenigingsverband diverse activiteiten georganiseerd.

Lees meer

Beeldend kunstenaars presenteren 25ste Kunsttoer

Zeven ateliers openden in het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 oktober 1995 voor de eerste keer de Kunst-Toer waaraan in totaal elf deelnemende beeldend kunstenaars hun werk toonden aan een breed publiek. Het was de toenmalig wethouder Huguette Tichler-Schlemper die zaterdagochtend de Kunst-Toer opende in De Vluchtheuvel te Bleiswijk waar tevens een overzichtstentoonstelling te bekijken was. Wil Busser verzorgde er een demonstratie etsen.

Lees meer

Buurtvereniging Kruisweg al 75 jaar actief

Kruisweg maakt zich op voor een feestelijk jaar. Met het, na jaren van afwezigheid, sportieve boegsprietlopen ging Buurtvereniging Kruisweg het 75ste jaar van haar bestaan in. Vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog - op 21 juni 1945 - werd de buurtvereniging opgericht. Initiatiefnemers waren naast Pieter de Graaf van het heibedrijf tevens Koos van Winden van Café Sport en Gerrit Zwarteveld.

Lees meer

Dijkshoorn Bleiswijk: al vijftig jaar een familiebedrijf met ambitie

Piet van Galen kon halverwege de vijftiger jaren niet vermoeden dat zijn land nog eens het centrale punt zou worden waar een puur Bleiswijks familiebedrijf zou floreren. Met de komst van schoonzoon Arie Dijkshoorn maakten de koeien plaats voor aardappelen en groeide het bedrijf uit tot een niet meer weg te denken speler in recycling, inname, verwerking, infra-, sloop-, bouw- en grondwerk, verkoop van beton, metselspecie, compost, zand en grond. Van huis uit landbouwers en nog steeds in de agrarische sector van groot belang.

Lees meer

TOGB al 90 jaar een begrip in Berkel en Rodenrijs

TOGB is als voetbalvereniging begonnen. Tegenwoordig bestaat de club uit vier takken met handbal, voetbal, tennis en biljarten. Ooit was TOGB het paradepaardje van de r.k.-kerk. De oprichtingsdatum is 28 oktober 1928. Een jaar lang liep het jubileum van de sportclub als een rode draad door het verenigingleven. Het sluitstuk vindt plaats op 4 oktober met een reünie in het eigen clubgebouw op sportpark Het Hoge Land. Aanmelden kan nog steeds.

Lees meer