woensdag 26 juni 2019 | week 26
Home » Heden & Verleden

Heden & Verleden

Vroeger op straat, nu in de concertzaal

Bergschenhoek - Met wie kunnen we beter aan tafel zitten dan met een familie die een groot aandeel heeft in het nu 80-jarig bestaan én succes van Muziekvereniging Concordia in Bergschenhoek: familie Van der Elst: Jaco en Arie van der Elst, respectievelijk al 51 en 50 jaar (spelend) lid van de vereniging. Voordat hij naar zijn afspraak gaat, komt ook Jaco’s zoon Guus nog even langs voor de groepsfoto. Ook hij is lid en speelt in de Melody Percussion Band (MPB), een onderdeel van Concordia. Jaco en Arie, die respectievelijk hoorn en trombone spelen, hebben veel te vertellen.

Lees meer

Haitsma heeft alles onder één dak!

Samen met medewerkers, familie, vrienden en bekenden werd begin van de maand het 50-jarig bestaan van Service- en Installatie Buro Haitsma B.V. gevierd. Een puur Bleiswijks service- en installatiebedrijf dat in die 50 jaar niet stil heeft gestaan of gezeten. Het ontwikkelde zich in tal van specialismen. Loodgieters, installatiemonteurs, cv-monteurs en elektriciens, ze zijn bij Haitsma B.V. allemaal in dienst. Mede dankzij deze vakbekwame en gemotiveerde medewerkers kan Haitsma B.V. de kwaliteit blijven waarborgen.

Lees meer

Berkel in 100 jaar zien veranderen

Op 19 mei jongstleden vierde Helena Hendrika (Lenie) van der Tas-van Mannekes haar eeuwfeest met de familie. Het eeuwfeest stond gepland in de boerderij waar zij honderd jaar geleden het levenslicht zag: t Manneke aan de Klapwijkseweg. Tevens de boerderij die in oude glorie is hersteld, staat te pronken voor feesten en partijen en nog steeds bewoond wordt door een nazaat Van Mannekes.

Lees meer

Leerlingen Prins Johan Frisoschool zien elkaar na 39 jaar terug

Berkel en Rodenrijs - Met een reünie en heel veel verhalen werd zaterdag 18 mei een dag om niet snel te vergeten. De leerlingen die voor het merendeel tussen 1973 en 1979 bij elkaar in de klas zaten op de Prins Johan Frisoschool ontmoetten elkaar na 39 jaar weer. Twee klasgenoten bleken niet te traceren, een woont in Zuid-Afrika, een wilde liever niet komen en drie meldden zich af, maar de rest was van de partij en genoot: 22 leerlingen, de juf en de meester van toen!

Lees meer

De Handpalm al 40 jaar een veilig thuis

Toen er in de zeventiger jaren plannen werden gemaakt voor realisering van een gezinsvervangend tehuis in Rodenrijs stuitte dat in eerste instantie op veel verzet vanuit de wijk. Zuster Zijp, in die tijd een begrip in de gezondheidszorg, ging voorlichting geven en van lieverlee kwam er niet alleen meer begrip, maar gingen de mensen ook van haar houden!

Lees meer

Jeugdkoor Young Voices bestaat 40 jaar

"Ik schrok steeds weer als er een politieauto voor de deur stopte. Bleek het onze, inmiddels oud-voorzitter Joop Fuijkkink te zijn. Als hij even snel iets wilde afgeven wat met het koor te maken had, belde hij in politieuniform aan", vertelt Wiecher Mandemaker, ooit dirigent van het toen zo geheten jeugdkoor De Berkelse Zangertjes. Kort na zijn aantreden werd hieruit een jeugdkoor opgericht dat de naam Young Voices kreeg. Later gingen beide koren onder diezelfde naam verder. Het koor bestaat 40 jaar. De Heraut haalde herinneringen op met enkele oud-leden en de huidige voorzitter, Remmelt Heemskerk.

Lees meer