dinsdag 23 april 2019 | week 17
Home » Heden & Verleden

Heden & Verleden

Zijn bijnaam was Dick

In deze aflevering (193) van Heden & Verleden gaan we terug naar 9 april 1944, de dag waarop er op de grens van Pijnacker en Berkel een bommenwerper neerstortte. Wie wil reageren of ideeën heeft voor Heden & Verleden kan contact opnemen met de redactie: tel. 010 – 5118892 (keuze 2) of redactie@de-heraut.nl. Door Leo Bolleboom Zijn bijnaam was Dick …

Lees meer

Arie’s foto’s houden oud-Bergschenhoek in beeld

Tijdens de dorpssanering in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw verdween een groot aantal panden. Dankzij fotograaf Arie J. Vrijenhoek kunnen we nog steeds zien hoe het dorp er voor de sloop uit zag. Hij fotografeerde alles wat dreigde te verdwijnen.

Lees meer

Tennis Op Gravel Banen (TOGB) viert 35-jarig bestaan

De beslissing van het toenmalig bestuur van de Berkelse voetbalvereniging TOGB bleek een goede; in 1983 werd besloten enkele tennisbanen aan te leggen om de leden en enkele niet-leden de gelegenheid te geven kennis te maken met de tennissport. De banen sloten aan bij voetbalvereniging CVV die eveneens enkele banen vrijmaakte voor haar leden.

Lees meer

Juffrouw Thea de Groot genoot van het ijsje

Berkel en Rodenrijs - In De Heraut van 30 januari jongstleden was in de rubriek Heden ##+## Verleden een verhaal te lezen over De Gastronoom. Op één van de foto's was te zien dat de kinderen van een schoolklas samen met hun juf van een smakelijk ijsje genoten. Kleuterjuffrouw Thea de Groot, tegenwoordig woonachtig in Bergschenhoek, herkende zich op deze foto en belde de redactie.

Lees meer