dinsdag 20 augustus 2019 | week 34
Home » Algemeen

Algemeen

N471 baby verrast

N471 baby verrast Berkel en Rodenrijs – Als herinnering aan zijn bijzondere geboorte werden de ouders van Mace – Nathalie en Robin van Malssen – vorige week verrast met een bijzonder cadeautje van de Provincie Zuid-Holland; een hectometerbordje dat herinnert aan die dag en de plek. De kersverse Berkelaar Mace meldde zich maandagmiddag 29 april terwijl zijn ouders op weg …

Lees meer

Klimmend bruidspaar trotseert (eerste?) stevige storm

Bergschenhoek - De liefde voor de klimsport kent bij Marianne van der Steen en Dennis van Hoek geen grenzen. Dat bleek zaterdagavond 10 augustus toen zij elkaar - in aanwezigheid van rond de dertig genodigden - om acht uur het ja-woord gaven boven op de Monte Cervino, de klimberg in het recreatiegebied van Bergschenhoek. “De berg is ons ‘tweede huis,” aldus het paar “en bovendien als locatie voor een bruiloft toegankelijker dan de berg in de Alpen!”

Lees meer

Boegsprietlopen in ere hersteld

Kruisweg/Bleiswijk - Na enkele jaren van afwezigheid gaat een oud dorpsgebruik in ere worden hersteld. Op zaterdag 21 september wordt het boegsprietlopen weer georganiseerd aan de Kruisweg, de buurtschap van Bleiswijk aan de andere kant van de A12.

Lees meer

Het is zomer bij volkstuinvereniging Berkelhof (3-slot)

Berkel en Rodenrijs - Ze stonden al enige tijd op de wachtlijst om een volkstuin te huren bij volkstuinvereniging 'Berkelhof', tot ze recent vernamen dat er onverwacht, in verband met het overlijden van de vorige eigenaar, een stuk grond was vrij gekomen. Peet en Jenny Bloom uit Pijnacker waren 'aan de beurt' zoals dat heet en zijn blij met hun stekkie: een volwaardige moestuin met volop groenten en een kas met daarin onder meer tomaten en komkommers, zodat ze gelijk kunnen oogsten. Het is hun eerste volkstuin en Peet voelt zich er, als oud-Berkelnaar, wel thuis.

Lees meer

Jodocus Jeugdfestival

Berkel en Rodenrijs – Het is bijna zover… op 20 augustus begint het Jodocus Jeugdfestival! Dit jaar vieren ze het 50-jarig jubileum en het thema is daarom ‘Alles of Niets’. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Helaas is de groep 4/5 jarigen vol en kunnen er geen inschrijvingen voor deze groep meer worden geaccepteerd. In de groepen 6, 7, …

Lees meer

Recreatieschap Rottemeren past boswerkzaamheden Lage Bergse Bos aan

Regio - Half augustus hervat Recreatieschap Rottemeren de planmatige aanpak van het bosbeheer en de essentaksterfte in het Lage Bergse Bos in Bergschenhoek. Het bestuur van het recreatieschap heeft besloten de aanpak aan te passen aan het advies dat Wageningen University ##+## Research (WUR) hierover heeft gegeven. Dit houdt in dat waar mogelijk licht aangetaste essen die geen gevaar opleveren voor bezoekers blijven staan. Het advies is er gekomen mede omdat de actiegroep ‘Stop de bomenkap Lansingerland' om extra onderzoek heeft gevraagd.

Lees meer