dinsdag 17 september 2019 | week 38
Home » Algemeen

Algemeen

Optredens, gedichten en kunst luisteren Culturele Wandeling op

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker- Vrijdagavond 20 september wordt er tussen 19.30 en 22.30 uur een Culturele Wandeling door de Groenzoom georganiseerd. Verspreid over de hele route van ongeveer 6 kilometer kunnen de wandelaars onder meer genieten van zang en muziek, Oostland dichters die voorlezen uit hun werk en van kunst. Een shantykoor geeft acte de présence, terwijl DJ's laten zien en horen wat ze kunnen. Het wordt een wandeling om nooit meer te vergeten! U kunt de wandeling vanaf drie verschillende plaatsen starten.

Lees meer

ACR rommelmarkt in voorbereiding

Berkel en Rodenrijs - Nog even en dan gaan de deuren van Rehoboth weer open voor de jaarlijkse grote rommelmarkt van het Actie Comité Rehoboth (ACR), inmiddels de 47ste editie. Dit jaar is die op vrijdag 20 en zaterdag 21 september.

Lees meer

Opening expositie ‘Het Berkelse Lint’

Lansingerland - Een groot aantal Berkelaren, maar ook familie en bekenden van de exposant kwamen donderdagavond 29 augustus naar de hal van het gemeentehuis van Lansingerland om daar present te zijn bij de officiële opening van de expositie van Berkelaar Wim Bes; een expositie die de naam ‘Het Berkelse Lint’ meekreeg.

Lees meer

Escape Game maakt jongeren weerbaar en sterker

Lansingerland - In nauwe samenwerking met Jongerenwerk Lansingerland heeft de organisatie You!nG een Escape Game ontwikkeld waarmee het betrokken is bij het project ‘Pubers in de spotlights’ van Lansingerland. Het spel laat de jongeren kennis maken met de kansen en de gevaren van de onlinewereld.

Lees meer

Docente Joan: “Ik kan de mensen nu een totaalpakket bieden”

Bergschenhoek - Dat we als we ouder worden in beweging moeten blijven, is algemeen bekend, maar dit ook echt in de praktijk brengen, is weer wat anders. Al vele jaren organiseert Welzijn Lansingerland de activiteit 'Bewegen voor Ouderen'. We namen maandag 2 september een kijkje in Ontmoet! waar de lessen na de zomervakantie weer zijn gestart. Voorheen werden de lessen gegeven in de Smitshoek. Sommige deelnemers van die tijd zijn er nog steeds bij. De lessen worden gegeven door docente Joan van den Berg.

Lees meer

Buurttoezicht Lansingerland ontwikkelt verder

Lansingerland - De landelijke belangenvereniging NLBVI (Nederlandse Burger Veiligheids Initiatieven) is een feit en heeft als doel om lokale initiatieven zoals Buurt Toezicht Lansingerland (BTL) te ondersteunen. De vereniging heeft als insteek om meer eenheid in het land te krijgen; een afspraak die vorig jaar tijdens het eerste congres in het gemeentehuis van Lansingerland werd gemaakt. Gestreefd wordt om vrijwilligersinitiatieven verder te ontwikkelen in kwaliteit, zodat de burgerinitiatieven een daadwerkelijk verschil kunnen maken. De uitwisseling en ervaringen van BTL en andere vergelijkbare initiatieven worden hier ondergebracht.

Lees meer