zondag 17 november 2019 | week 46
Home » Nieuws

Nieuws

Lerarenstaking gaat ook Lansingerland niet voorbij

Lansingerland - Veel scholen bleven vorige week woensdag gesloten, omdat duizenden leerkrachten zich aansloten bij de staking die eerst niet door leek te gaan, maar toch nodig bleek, omdat het aanbod van de minister geen toekomst leek te gaan bieden. Dit betekende dat veel kinderen vrij waren en schoolteams zich opmaakten voor de protestmars.

Lees meer

Laatste Bridge in de Kas op naam van Berkels koppel

Bleiswijk - Met een lach en een traan werd zaterdag 9 november voor de twintigste en laatste keer Bridge in de Kas georganiseerd door de leden van Rotaryclub Lansingerland. Naast de 120 paren die zich zaterdagochtend meldden en genoten van de goed verzorgde dag werden aan het einde van de drive ook enkele gasten welkom geheten die de grondleggers waren van deze originele jaarlijkse dag.

Lees meer

Let’s Dance bij muziekvereniging Crescendo

Bleiswijk - Lansingerland mag dan één gemeente zijn, muzikaal gezien is dat niet zo zeer het geval, want elke kern heeft nog steeds zijn eigen muziekvereniging die al vele, vele jaren bestaan. Zo ook muziekvereniging Crescendo uit Bleiswijk die zaterdag 9 november haar najaarsconcert gaf met als thema 'Let's Dance'. Wat ledenaantal betreft inmiddels 'vermagerd' , maar nog steeds met enthousiasme, ritme en muzikaliteit.

Lees meer

Japans bezoek in Bleiswijk

Japans bezoek in Bleiswijk Lansingerland – De Anne Frank basisschool uit Bleiswijk kent al jaren een uitwisseling met een school uit Japan. Dit jaar was het de beurt aan de Japanse kinderen om naar Bleiswijk te komen. Maandagmiddag werden ze in het gemeentehuis welkom geheten door burgemeester Pieter van de Stadt. De rest van de week staan er tal van …

Lees meer

Goed samenspel tussen Helicon en Zandprinses

Berkel/Bergschenhoek - Het was zaterdag 2 november uitstekend weer om naar een concert te gaan: herfstachtig, met af en toe een bui. Muziekvereniging Helicon gaf twee concerten, 's middags en 's avonds in het gemeentehuis van Lansingerland. Het middagconcert was speciaal bedoeld voor kinderen, waarbij Zandprinses Rosa van der Vijver uit Friesland, een hoofdrol vervulde. 's Avonds kreeg het concert een vervolg met een optreden voor volwassenen. Helicon heeft zichzelf goed in de spotlights gezet en hoopt op een aanwas van jeugdige muzikantjes.

Lees meer

BVCB maakt er een galavoorstelling van, 6-1

Bergschenhoek - Eén overwinning en één gelijkspel was in deze competitie tot nu toe de schamele oogst van BVCB. De wedstrijden werden met hangen en wurgen afgewerkt met steeds weer die tegenvaller van geen punten. Zaterdag was het bezoekende Honselersdijk een prooi voor de Bergschenhoekse voetballers. Met maar liefst 6-1 werden de gasten uit het Westland huiswaarts gestuurd. BVCB sloot deze eerste periode eindelijk eens succesvol af, maar zal nog veel punten moeten pakken om het eersteklasserschap te behouden.

Lees meer