dinsdag 20 augustus 2019 | week 34
Home » Nieuws

Nieuws

Computercursusseizoen van SeniorWeb gaat weer van start

Lansingerland - Begin september starten de nieuwe SeniorWeb computer-, smartphone- en tabletcursussen weer. In de vestigingen van Bibliotheek Oostland in Lansingerland wordt in kleine groepen en in een rustig tempo lesgegeven. Op dinsdag 20 augustus kan iedereen tijdens de informatiedag al kennis maken met het ruime aanbod aan cursussen, workshops en informatie avonden die SeniorWeb Lansingerland in samenwerking met Bibliotheek Oostland vanaf begin september organiseert.

Lees meer

In Lansingerland werden koffie en een fiets geschonken

In Lansingerland werden koffie en een fiets geschonken Lansingerland – Op Wereldvluchtelingendag hield VluchtelingenWerk Lansingerland open huis. In het kader van de landelijke actie ‘Bakkie doen’ werd er koffie geschonken, ‘oude’ en nieuwe bewoners van de gemeente maakten kennis met elkaar en het team van vrijwilligers vertelde aan geïnteresseerden hoe zij als team de asielgerechtigden in Lansingerland ondersteunen. Er werd …

Lees meer

Gert Pellinkoft vindt de inspiratie voor de marathon na de ziekte van zijn vader

Berkel en Rodenrijs - Een marathon lopen is op zich al een hele prestatie. Velen zijn hem voorgegaan, maar de afstand van 42,2 km lopen met daarbij 3000 meter stijgen en 3300 meter dalen, over bergpassen tot 4215 meter hoogte is van een heel ander niveau. Toch is er één Nederlander die deze onwaarschijnlijke krachtproef heeft waargemaakt, Berkelaar Gert Pellinkoft die na een jaar lang trainen met vijftien andere deelnemers in twaalf uur de marathon naar Machu Pichu wist te volbrengen. Een missie voor het goede doel na de ziekte (ALS) van zijn vader.

Lees meer

De Noordkaap lonkte

Lansingerland - Ze kennen elkaar al jaren en hebben menig tocht gemaakt. Want Wim Struyk (69) en Kees de Jong (66) zijn niet alleen verzot op hun Yamaha, maar ze zijn ook zwagers. Samen met vriend en uiteraard Yamaharijder Leo van den Berg (64) werd het plan opgevat dit jaar de tocht te rijden naar de Noordkaap. Een afstand van 7250 kilometer waarvoor in februari de voorbereidingen al van start gingen.

Lees meer

De oldtimer brommers worden weer opgepoetst

Bleiswijk - De eerste zondag van de maand september - dit jaar zondag 1 september - staat traditiegetrouw weer de oldtimer brommerrit van enkele Bleiswijkse vrienden op het programma. Ditmaal voor de zestiende keer.

Lees meer

Belangrijke rotonde wordt aangepakt

Berkel en Rodenrijs - Maandagochtend is het officiële startsein gegeven voor de aanpak van de rotonde op de Klapwijkseweg/Oudelandselaan. Een door zowel auto- als fietsverkeer intensief gebruikte rotonde die niet alleen als druk, maar ook door velen als onveilig werd ervaren.

Lees meer