maandag 28 september 2020 | week 40
Home » Advertorial » Zorgprofessionals Middin gecertificeerd

Zorgprofessionals Middin gecertificeerd

Zorgprofessionals Middin gecertificeerd

Lansingerland/regio – In co-creatie certificeren. Het op maat gemaakte Ontplooiingstraject voor Middin ontwikkeld door InnerVida OntplooiingsArchitecten is officieel gecertificeerd door de Rotterdam Academy van Hogeschool Rotterdam. Zorgprofessionals met hart voor de cliënt leveren hoogstaande kwaliteit in hun werk en zijn nog beter toegerust in het werk met en voor de cliënten. Een driedubbele win situatie waarbij het geleerde direct toegepast kan worden.

Met circa 3.000 medewerkers biedt Middin specialistische en passende zorg in Zuid-Holland op woonlocaties, activiteitencentra, school of aan huis aan 5.000 cliënten met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking. Een breed zorgpakket op maat, zodat mensen met een beperking de regie over hun eigen leven kunnen krijgen. Middin gelooft in de eigen kracht van mensen.
Het huidige zorglandschap vraagt om een lerende organisatie, waarin leren gekoppeld wordt aan de doelstellingen van de organisatie, ingebed in de ambities, missie en visie. Ervaringsgericht leren zorgt ervoor dat ontwikkelen sneller gaat.

Waardevermeerdering

InnerVida OntplooiingsArchitecten is gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren van organisaties, teams en individuen bij ontplooiingstrajecten- en mobiliteitsvraagstukken en verandertrajecten. Daarbij staat co-creatie voor InnerVida voorop. Een speciaal op maat gemaakt ontplooiingstraject voor de niveau-5 begeleiders is ontwikkeld en inmiddels uitgevoerd.
Vanuit de zorgprofessionals van Middin ontstond namelijk de wens om een certificaat te krijgen voor datgeen waartoe zij zijn opgeleid, getraind en/of gecoacht. Waardevermeerdering van het talent binnen Middin door de mogelijkheid van het creëren van een civiel effect met als uiteindelijk resultaat een erkend certificaat of diploma.
Zo snijdt het mes aan twee kanten; de organisatie krijgt kwalitatief hoog opgeleide medewerkers die opgeleid worden op de werkvloer. Door het behalen van een diploma of certificaat stijgt het personeelskapitaal in de organisatie. De medewerker voelt zich gehoord, gezien en erkend en zal zich meer verbonden voelen met de organisatie en het geleerde direct kunnen toepassen.

Verdere samenwerking

Naast de ontplooiingstrajecten voor de niveau-5 begeleiders werken Middin en InnerVida ook op andere gebieden samen. Zo helpen de cliënten van Poortwerk met het ophalen en vernietigen van papier en verkeerde druk van het boek Circulair Leiderschap, Terug naar de Kern van InnerVida. Ook zijn de handen ineen geslagen voor het ontwerpen van een Circulair Leiderschap Toolbox. De mensen van de Werkwinkel en locatie Zwedenburg gaan de verschillende onderdelen voor deze toolbox bedenken en maken. Meer informatie over de toolbox volgt snel.