maandag 13 juli 2020 | week 29
Home » Sport » Zomerschaakavonden succesvol

Zomerschaakavonden succesvol

Zomerschaakavonden succesvol

Berkel en Rodenrijs – Op dinsdagavond 13 augustus vond in café ’t Vierkantje in Berkel Centrum de derde van vier zomerschaakavonden van schaakvereniging 3-Torens plaats. Een gezelschap van beginnende en clubschakers kwam bijeen voor deze voor iedereen open staande schaakcompetitie.

Die avond stond op de achtergrond de voorronde van de Champions League aan. Verrassend genoeg leefde men in 010 gebied aardig mee met 020, maar niet zodanig dat er niet fanatiek geschaakt werd.
‘Wat is het niveau waarop jullie vereniging schaakt?’ is een vraag die 3-Torens enkele malen tijdens de schaakavonden werd gesteld. Bijzonder aan 3-Torens is dat het een club is met relatief veel spelers met een rating tussen de 1200 en 1500. De rating is een getal dat de sterkte van spelers aangeeft. De gemiddelde clubspeler zit rond 1500, een iets gevorderde huis-tuin-en-keuken schaker zit op 1200, de wereldtop zit ver boven de 2500.
Hoe dan ook, tegen de achtergrond van 020 die zijn voorronde CL wedstrijd wist te winnen van PAOK Saloniki, was deze zomerschaakavond een leuke laagdrempelige manier om in aanraking te komen met dit boeiende spel. Boeiend, immers, je hoort niemand meer over Pokémon, maar over een eeuw wordt er nog steeds geschaakt.
Op 27 augustus (aanvang 20.00 uur) vindt de vierde zomerschaakavond plaats in ’t Vierkantje.
Een ieder is welkom aan te schuiven; stuur wel even vooraf een e-mail naar post@3-torens.nl zodat 3-Torens voldoende borden en stukken mee kan brengen.