woensdag 30 september 2020 | week 40
Home » Advertorial » Zoek een uitvaartonderneming waar je je goed bij voelt
Karin Verzijden (links) en Marian van den Bogerd. Foto: Ariane Kok.

Zoek een uitvaartonderneming waar je je goed bij voelt

Uitvaartverzorging Van den Bogerd 20 jaar

Zoek een uitvaartonderneming waar je je goed bij voelt

Bleiswijk – Emoties voeren de boventoon als iemand in je directe omgeving overlijdt. Daarnaast gebeuren er in enkele dagen tijd veel dingen die geregeld moeten worden en waar beslissingen over genomen moeten worden. “Kies dan een uitvaartonderneming waar je je goed bij voelt,” weet Marian van den Bogerd van de gelijknamige uitvaartonderneming in Bleiswijk.

Door Trees Borkus-Henskens

Na bij diverse ondernemingen gewerkt te hebben koos Marian er voor zelf met een uitvaartonderneming van start te gaan, samen met echtgenoot Arie die op de achtergrond haar steun en toeverlaat is en de complete administratie verzorgt. Dat was op 1 september, bijna twintig jaar geleden. Op 4 september was vervolgens haar eerste uitvaart. “We zien het als een gunst dat we gebeld worden als er een dierbare is overleden, wij mogen delen in het verdriet en er samen met de nabestaanden een mooie uitvaart van maken.”

Emoties

Aan begraven en cremeren is niets veranderd, maar emoties zijn steeds weer anders. “Die kun je beter delen als je ze zelf ook hebt meegemaakt. In de loop van de jaren zien we wel dat de mensen steeds beter weten wat ze willen. Een uitvaart wordt persoonlijker en daar kunnen wij uiteraard bij helpen. Een traditionele kaart wordt vervangen door een kaart met afbeelding, muziek wordt persoonlijker; de mogelijkheden zijn legio. Thuis opbaren komt steeds vaker voor, vertrouwd afscheid nemen in eigen omgeving. Bij een thuisopbaring komen wij elke dag even langs voor controle en een praatje.”
Veel vaker dan vroeger gebeurt het dat de uitvaartverzorger wordt benaderd om vooraf al eens over de uitvaart te komen praten. Over de vele mogelijkheden, maar ook over de kosten, de polis en over het al of niet vrij zijn in de keuze van een ondernemer. “Het geeft rust als je weet waar je aan toe bent en wat wel of niet kan.” Zoek een uitvaartonderneming waar je je goed bij voelt.

Nieuw gezicht

Nadat twee medewerkster afscheid namen is inmiddels Karin Verzijden het team komen versterken. Ze vertelt: “Bij onze kennismaking vroeg ik Marian wat het belangrijkste is in de uitvoering van dit vak. Haar antwoord kwam snel. Onze belangrijkste taak, zo vertelde ze, is de familie in bescherming te nemen, in hun emoties en financiën. Daarnaast is het belangrijk tegemoet te komen aan de verwachting en wensen. Bij Van den Bogerd wordt gekozen voor de zachte kant in zakelijke processen; vanuit de innerlijke motivatie een hand te reiken door gewoon mens te zijn en vooral jezelf. Ik ben heel blij dat ik mij sinds enige tijd collega mag noemen in het team van Marian van den Bogerd.”
Voor meer informatie: Uitvaartverzorging van den Bogerd, Ireneweg 17 te Bleiswijk, tel. 010 – 522 27 90, email: info.uitvaart@kpnmail.nl of www.uitvaartverzorgingvandenbogerd.nl .