donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Advertorial » Zalando biedt 1500 werkplaatsen op voormalige veilinglocatie

Zalando biedt 1500 werkplaatsen op voormalige veilinglocatie

Zalando biedt 1500 werkplaatsen op voormalige veilinglocatie

Bleiswijk – Voor de bouw van een fulfilment center met een vloeroppervlak van 140.000 vierkante meter zal het voormalige terrein van FloraHolland worden herontwikkeld. Het gebouw wordt de meest geautomatiseerde locatie binnen het netwerk van Zalando en zal daarnaast op de middellange termijn 1500 banen creëren. De eerste pakketten worden naar verwachting in de zomer van 2021 vanuit Bleiswijk geleverd.

Zalando start deze zomer met de bouw van het centrum. De uitbreiding van Zalando’s logistieke netwerk is een belangrijke voorwaarde om de groeidoelstelling voor 2023 / 2024 te realiseren en draagt direct bij aan een verdere verbetering van de klanttevredenheid. Vanuit het fulfilment center Bleiswijk zullen producten worden verzonden naar ontvangers in West-Europa in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.
De nieuwe locatie beslaat een vloeroppervlak van 140.000 vierkante meter en een totale opslagcapaciteit van 16 miljoen items.
Zalando investeert 200 miljoen euro in de intralogistiek. Het fulfilment center heeft het hoogste niveau van automatisering binnen het Zalando netwerk, dat momenteel bestaat uit negen fulfilment centers verspreid over Europa. De hoge mate van automatisering neemt fysiek zware taken van medewerkers uit handen, terwijl het serviceniveau voor klanten van Zalando wordt verhoogd.

Bleiswijk

Zalando heeft gekozen voor Bleiswijk vanwege de gunstige geografische ligging, de mogelijkheid om te investering in een bestaand bedrijventerrein met een reeds goed ontwikkelde infrastructuur en de goede samenwerking met de lokale autoriteiten. De nabijheid van de snelweg A12 en de ligging in het hart van de dichtbevolkte Randstad, past perfect bij de ambitie van Zalando om dichtbij klanten te staan.
Met de bouw van het fulfilment center investeert Zalando in duurzame oplossingen, zo komen er bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak van het gebouw. De activiteiten in het fulfilment center besteedt Zalando uit aan een onafhankelijke partner, waarvan de selectie zal plaatsvinden via een aanbesteding.