donderdag 28 januari 2021 | week 04
Home » Advertorial » Yoek & Kim Kouwenhoven prijzen Team Bergsche Plas

Yoek & Kim Kouwenhoven prijzen Team Bergsche Plas

Yoek & Kim Kouwenhoven prijzen Team Bergsche Plas

Bergschenhoek – Yoek en Kim Kouwenhoven (broer en zus) zijn sinds 2010 eigenaar van Familierestaurant Bergsche Plas in Bergschenhoek en Familierestaurant Lage Vuursche in de gelijknamige plaats. Als topteam runnen zij met veel passie en plezier beide restaurants. Niet voor niets zijn zij één van de drie genomineerden voor de ‘Meest creatieve ondernemer in coronatijd’. Om meer te weten te komen sprak Mariëlle van den Berge met Yoek.

Yoek is getrouwd met Linda en heeft twee kinderen, Dayo en Yara. Hij is een echt voetbaldier. Zo voetbalt hij normaal gesproken drie keer per week en is jeugdcoördinator en trainer bij de club waar zijn beide kids voetballen. Hij vindt het spelletje leuk, maar haalt vooral energie uit de sociale contacten die voortvloeien uit de sport. Hij is dan ook graag met zijn gezin en vrienden op pad.

Familierestaurant Bergsche Plas

Zijn Familierestaurant is een toegankelijke sfeervol restaurant waar iedereen welkom is en iedereen zich ook welkom voelt. Het restaurant ademt het thema ‘huiselijke verwennerij’. Dit uit zich in de uitstraling van het restaurant, het warme welkom en in kleinigheidjes als een koekje voor de hond en een likeurtje bij de koffie. Niets is te veel gevraagd bij de Bergsche Plas.
De Bergsche Plas is ook een regionaal bekende trouwlocatie. Zij zijn specialist in trouwen op maat. Het restaurant biedt daarnaast recreatieve activiteiten zoals fluisterbootjes en waterfietsen, organiseert spelletjesmiddagen voor ouderen en evenementen als de Winterfair Lansingerland.
Mensen komen naar het Lage Bergse Bos voor de prachtige omgeving. Ze stappen binnen (en komen terug) bij de Bergsche Plas vanwege de toegankelijkheid en het ‘welkom-gevoel’. Yoek: “Dit komt met name door ons personeel. Zij ontvangen iedereen met oprechte hartelijkheid en bedienen vanuit het hart. Dat merk/voel je.”

Creativiteit in coronatijd

Toen het coronavirus uitbrak en de restaurants moesten sluiten hebben Yoek en Kim met hun team geprobeerd om vooruit te kijken naar wat zij konden verwachten. Dit bestond uit denken in scenario’s en per scenario oplossingen vinden. Daar hebben zij zich met het team op voorbereid. Zo zorgden zij er voor dat zij klaar stonden zodra de nieuwe maatregelen werden aangekondigd. Zij hebben het personeel alle ruimte gegeven om met ideeën te komen.
Dit resulteerde in het omtoveren van het restaurant in een leuke cadeauwinkel, het opzetten van een webshop, een afhaalloket, het regelen van een bezorgauto zodat bezorgd kon worden, het stekken van pannenkoekenplantjes die vervolgens verkocht werden, de pietenactie (stapels pannenkoeken bestellen en Bergsche Plas pieten die de pannenkoeken thuis bezorgden), kerst gourmetschotels bezorgen aan huis, verkoop van Bergsche Plas paraplu’s voor de mensen die kwamen wandelen in het gebied en het opzetten van een speurtocht voor kinderen.
Yoek is het meest trots op de creativiteit en het enthousiasme van het team dat zij hebben. “Voor ons geldt dat het niet de creatiefste ondernemer in coronatijd is maar het creatiefste bedrijf. Want de kracht, creativiteit en enthousiasme komt vanuit ons team. Dat doen wij niet alleen. Zij komen met de ideeën en de positieve energie, wij geven ze die ruimte en helpen ze dit te faciliteren.”

Vooruitblik

Voor 2021 wenst Yoek dat de Bergsche Plas weer veel gasten mag ontvangen en verzorgen zoals ze dat voorheen deden. Yoek: “Dit zal nog wel even duren, dus blijven we die tussenperiode met veel enthousiasme en vrolijke, creatieve ideeën overbruggen.”