dinsdag 29 september 2020 | week 40
Home » Algemeen » Winkeliersvereniging Berkel Centrum kiest nieuwe voorzitter
Ronald Vedder in Berkel Centrum.

Winkeliersvereniging Berkel Centrum kiest nieuwe voorzitter

Berkel en Rodenrijs – Ronald Vedder is tijdens de algemene ledenvergadering van de Winkeliersvereniging Berkel Centrum benoemd tot de nieuwe voorzitter. Hij volgt daarmee Menno Ammerlaan op die deze taak tijdelijk als interim bestuurder op zich nam.

 

Trees Borkus-Henskens

 

Ronald (54) is de eerste voorzitter van de winkeliersvereniging die zelf geen winkel in het centrum heeft. Wel is hij ondernemer met een achtergrond als winkelier. “Ik ben van origine een kruidenier,” kijkt hij terug op zijn loopbaan. “Nadat ik ruim twintig jaar bij een grote supermarktorganisatie zowel nationaal als internationaal aan het werk was geweest zette ik in de negentiger jaren de stap naar een eigen onderneming. Dat zijn er inmiddels twee geworden die internationaal opereren; een in de zware dieselmotoren en een tweede in de natuurlijke organische groeiverbetering voor gewassen. Op dit moment dus geen winkelier, maar wel zelf wonend en winkelend in het centrum.”

 

Aantrekkelijk

“En niet zomaar een centrum; een topper!” is een van de redenen waarom Vedder er niet alleen kwam wonen, maar er samen met de winkeliers ook de schouders onder wil zetten.

“Elke ochtend wandel ik er met de hond doorheen en daar hoort ook een bezoekje aan Primera bij. In gesprek met Menno kwam de open voorzitterspost van de winkeliersvereniging ter sprake. Zelf heb ik zowel op bestuurlijk als politiek vlak ervaring opgedaan en mede daarom polste Menno of ik er iets voor voelde de hamer op te pakken.”

Er werd gesproken met de leden en Ronald oriënteerde zich. “Als snel maakte ik kennis met een vereniging met een solide basis, maar ook een ‘Sleeping Hero’. Want willen we met elkaar werken aan de toekomst, dan is alertheid geboden!”

Ronald pakte de handschoen op en inmiddels wordt een visie ontwikkeld. “We hebben het allemaal druk met onze eigen onderneming, maar centraal daarin staat dat we samen gaan knokken; de krachten gaan bundelen en de participatie verhogen. Elkaar motiveren, standpunten delen, kansen en mogelijkheden benutten; werken naar het ‘clubgevoel’. Daarom lag het eerste voorstel al snel op tafel: elke maand een clubavond! Daar gaan we met elkaar in discussie over tal van onderwerpen waarbij steeds drie verschillende invalshoeken worden neergelegd en een keuze kan worden gemaakt. Centraal staan luisteren, begrip en draagvlak. Het bestuur kan de uitkomsten van de avond oppakken en verwerken in de visie.”

 

Toekomst

De nieuwe voorzitter heeft een doel voor ogen: “Groeien naar de top drie van winkelcentra in Nederland. Daar hebben we alles voor in huis, dus we zetten er met elkaar de schouders onder. Van kabbelen naar stromen met de blik gericht op de toekomst met een duidelijke visie. Een verdere professionaliseringsslag maken; onderling, maar ook met andere partijen; gemeente, provincie, andere centra. Aansluiting zoeken bij verenigingen, clubs en organisaties in Berkel en Rodenrijs, elkaar leren kennen en weer de sociale driehoek gaan vormen van ‘kerk, kroeg en winkel’. Ik wil daar de aanjager wel van zijn; om door te groeien en bovendien van ruim 80 leden een krachtige club te worden waar alle winkeliers in het centrum deel van uitmaken. Er ligt nog een groot onontgonnen gebied. Ik zet het werk van vorige voorzitters Gerard Scholtes en Danny Doesburg graag voort; we hebben er zin in!”