zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Sport » Wijnstekers, Everse en Krabbendam smaakmakers van de avond bij BVCB

Wijnstekers, Everse en Krabbendam smaakmakers van de avond bij BVCB

BVCB ontvangt sponsors bij Experience Center Bergschenhoek BV

Wijnstekers, Everse en Krabbendam smaakmakers van de avond bij BVCB

Bergschenhoek – De jaarlijks terugkerende sponsoravond bij sportvereniging BVCB mocht zich andermaal verheugen in een ruime belangstelling. De club had voor enkele aansprekende gasten gezorgd door Voetbal International journalist Martijn Krabbendam uit te nodigen als gespreksleider. Hij moest BVCB-trainer Jan Everse en oud-Feyenoord international Ben Wijnstekers in ‘toom’ zien te houden als het gaat om anekdotes uit het verleden. Verhalen waar sponsors en clubmensen van BVCB van smulden.

Rien Kuyvenhoven

BVCB-voorzitter Andy Bezem opende de avond die gehouden werd in een mooie en niet allerdaagse omgeving bij het bedrijf in ventilatie- en luchtbehandeling. “Bergschenhoek BV is al tien jaar hoofdsponsor van BVCB en tevens steunpilaar van onze club wat betreft de opvang van jeugd en trainingsfaciliteiten voor jeugd en senioren”, complimenteerde de voorzitter het Bergschenhoekse bedrijf.
Andy Bezem keek ook alvast naar de toekomst waarin de club door het afstoten van de tennisafdeling eerdaags een wens in vervulling ziet gaan: een nieuw kunstgrasveld. Emoties moeten we even opzij zetten want ook BVCB moet vooruit”, gaf hij aan. Verder stelde hij dat 2e klasser BVCB dit seizoen nog steeds voor een hoofdprijs gaat.
Vervolgens was het woord aan Ben Wijnstekers die met een quiz de parate voetbalkennis van de aanwezigen testte. Na het eerste hapje en drankje ging eerder genoemd drietal met elkaar in gesprek. Al snel bleek, dat ze genoeg te vertellen hadden. Everse ging uiteraard in op de actuele situatie bij de club. Hij stelde onomwonden vast, dat als BVCB de laatste tien wedstrijden zou winnen het kampioenschap zelfs nog behaald kan worden. Maar dat zal ook moeten gebeuren op een veld waar ze zelfs de koeien met zwachtels het veld op sturen”, hield Everse de humor erin.

Feyenoord

Natuurlijk kon het drietal er niet onderuit ook hun licht over Feyenoord te laten schijnen. De club waar Everse en Wijnstekers (36 interlands) als voetballer actief waren. Beiden waren het er over eens, dat de aanwezigheid van Dirk Kuijt het verschil maakt. Everse: “Niet de beste voetballer, maar wel de man die een elftal op sleeptouw kan nemen. Daarnaast lopen er te veel spelers die zich moeten en willen bewijzen. Te veel spelers dus die ook te veel met zichzelf bezig zijn”, was het tweetal eensgezind.
Het tweetal ventileerde ook hun mening over de toekomst van de Rotterdamse landskampioen. Ben Wijnstekers over een nieuw onderkomen voor ‘zijn’ club: “Ik kom zelf van Bloemhof, woon zowat tegenover de Kuip. Maar als je vooruit wil dan is een nieuw stadion nodig. Het huidige onderhoud is zo groot, dat als de schilder na een jaar klaar is, hij weer opnieuw kan beginnen. Mijn vader is vierennegentig, heeft de Kuip gebouwd zien worden. Ook hij zegt dat ze voor nieuw stadion moeten gaan. Dat zegt toch wel wat.”
Jan Evers over het sportieve gedeelte: “Dat kampioenschap was op de geboorte van mijn kleindochter na de mooiste dag van mijn leven. Feyenoord zal eens in een andere cultuur moeten kijken. Spelers die de club sterker maken lopen bij Ajax en PSV dus ben je in Nederland op dat punt kansloos. En terug naar de discipline. Ik denk ook dat Koeman daar nu mee bezig is. Ik was vroeger ook niet de beste, maar als er iets verkeerd ging kreeg je wel op je flikker van bijvoorbeeld Wim Rijsbergen of Willem van Hanegem. Ook moet je met kritiek kunnen omgaan. Ik denk dat de huidige voetballers daar moeite mee hebben.”