dinsdag 20 oktober 2020 | week 43
Home » Algemeen » Wijkvereniging Berkel Dorp haakt aan bij landelijke Opschoondag
Klokslag elf uur begon de actie op het Miliadeplein waarna een groepje wijkbewoners op pad ging en nog enkele bewoners zich onderweg aansloten.

Wijkvereniging Berkel Dorp haakt aan bij landelijke Opschoondag

Wijkvereniging Berkel Dorp haakt aan bij landelijke Opschoondag

Berkel en Rodenrijs – Leden van wijkvereniging Berkel Dorp sloten zaterdag 19 september aan bij de Landelijke Opschoondag. Met zak en prikker gingen ze de wijk in om zwerfvuil op te pakken en in de meegebrachte zakken te stoppen.

Trees Borkus-Henskens

Vanwege het uitbreken van corona kon de Landelijke Opschoondag, die normaal gesproken in de maand maart plaatsvindt, niet doorgaan. Maar de organisatie Nederland Schoon prikte een nieuwe datum. Het werd zaterdag 19 september; dezelfde dag als de wereldwijd bekende World Cleanup Day.
Het startsein voor de actie werd zaterdag gegeven door wijkbewoner en wethouder Jan-Willem van den Beukel die samen met zijn zoon graag een uurtje vrij maakte om de handen uit de mouwen te steken voor een schone wijk. Het benodigde materiaal werd door de wijkvereniging aangevraagd bij de gemeente. Klokslag elf uur begon de actie op het Milliadeplein, waarna een groepje wijkbewoners op pad ging. Iedereen was het er over eens dat er met name het eerste kwartier gelukkig maar weinig zwerfvuil gevonden kon worden. Een blikje, enkele peuken en een plastic zak; daar bleef het bij. Maar rond het Huygensplantsoen bij een bankje trof de groep flink wat weggegooide lege kleine plastic zakjes aan van enthousiaste gebruikers, peuken en chipzakjes. Uiteindelijk waren de verzamelaars niet ontevreden. De wijk zag er relatief schoon uit en daardoor kon er niet zo erg veel troep worden verzameld, maar de enkele zakken die wel gevuld werden konden worden afgevoerd. Iedereen bleek trots op zijn of haar wijk.