dinsdag 14 juli 2020 | week 29
Home » Politiek » Wie schuift aan in de politieke stoelendans?
Lansingerland - De onderhandelaars van Leefbaar 3B en VVD hebben voor het vormen van een coalitie volgens planning een raamwerk geschreven en dat op woensdag 16 mei jl. aan de andere fracties in de gemeenteraad toegestuurd. Dat bevestigde de woordvoerder namens de gemeente Lansingerland. Die fracties kunnen nu binnen een week reageren en een dusdanig voorstel doen zodat ze worden uitgenodigd aan de coalitievorming deel te nemen.

Wie schuift aan in de politieke stoelendans?

Het raamplan ligt er

Wie schuift aan in de politieke stoelendans?

Lansingerland – De onderhandelaars van Leefbaar 3B en VVD hebben voor het vormen van een coalitie volgens planning een raamwerk geschreven en dat op woensdag 16 mei jl. aan de andere fracties in de gemeenteraad toegestuurd. Dat bevestigde de woordvoerder namens de gemeente Lansingerland. Die fracties kunnen nu binnen een week reageren en een dusdanig voorstel doen zodat ze worden uitgenodigd aan de coalitievorming deel te nemen.

Freek J. Zijlstra

Een dag later werd bekend dat grote broer Rotterdam een vergelijkbare procedure volgt. Daar presenteerden informateurs van VVD en GroenLinks ook een raamwerk, waarna fractievoorzitters verder zullen onderhandelen en uitmaken wie in het college komt. Dan wordt een definitief collegeakkoord geschreven. De uitdaging daar ligt om aan hoofdthema’s klimaat, duurzaamheid, woningbouw en aanpak van armoede, andere onderwerpen zoals integratie, cultuur en sport toe te voegen.

Wij hebben geen inzage in het raamwerk dat er nu voor Lansingerland ligt of zicht op de keuze van hoofdthema’s die daarin beschreven zijn. Niet transparant wat inhoud betreft en slechts mondjesmaat informatie over de procedure. Het blijft gissen of partijen gaandeweg het afgelegde traject toch afspraken met elkaar hebben gemaakt en dan zal blijken of de ruimte die het raamwerk biedt al weggegeven is aan beoogde coalitiepartijen. Afwachten dus of u als kiezer voldoende terug ziet van verkiezingsbeloften die goed zouden zijn voor de inwoners van Lansingerland. Er van uitgaande dat u over krap vier jaar pas weer uw stem mag laten horen.