zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Nieuws » Wethouder Ankie van Tatenhove bezoekt HVB
Vlnr.: Ankie van Tatenhove (wethouder), Marieke van Oudheusden (gemeente), Wolter Manders (HVB), Annemieke Kerstens (VIP), Yolinde Pieters (HVB), Rob Schilthuis (Welzijn Lansingerland).

Wethouder Ankie van Tatenhove bezoekt HVB

10 jaar Lansingerland

Wethouder Ankie van Tatenhove bezoekt HVB

Lansingerland – In het kader van 10 jaar Lansingerland bezoekt wethouder Ankie van Tatenhove dit jaar 10 maatschappelijke organisaties. Het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland is (mede)organisator van deze bezoeken. De Heraut doet van deze ontmoetingen verslag. Na Stichting 3B Bus is Hockeyvereniging Bleiswijk aan de beurt.

Marcel van der Meulen

De hockeyvereniging is met twee velden niet de grootste vereniging. Maar eentje met grote ambities is het zeker. In het traject ‘Rabo versterkt’ van de Rabobank behoort de HVB tot de acht verenigingen die door de bank geholpen wordt om op maatschappelijk gebied te groeien. Dankzij een pitch krijgt de vereniging twee jaar lang hulp van de bank. Momenteel heeft de vereniging één G-hockeyteam. Dit is een team met verstandelijk gehandicapten. De vereniging wil graag doorgroeien met meer G-teams en ook een LG-team. Een team met lichamelijk gehandicapten. Hier hebben ze onder andere een invalidevriendelijk gebouw voor nodig.

Bereiken

“We zien dat de leden van de vereniging het G-team geweldig vinden”, zegt Wolter Manders, voorzitter van Hockeyvereniging Bleiswijk. “We hebben meer leden die zich vrijwillig willen inzetten als coach of trainer voor het G-team dan dat we spelers hebben die in het G-team meedoen. Ik weet zeker dat er genoeg mensen met een beperking zijn die wel mee willen spelen, maar wij weten niet hoe we die kunnen bereiken.”
Met het bezoek van wethouder Van Tatenhove hoopt Manders dat de lijntjes wat korter worden en de doelgroep beter te bereiken is. “We moeten zeker iets tot stand proberen te brengen”, zegt Van Tatenhove hoopvol. Al snel komen enkele ideeën tot stand. Zo zouden ze eens kunnen praten met zorgcentra Middin of Sprank.

Vrijwilligers

Naast de G-teams heeft de hockeyvereniging meer ambities. Vooral op het gebied van vrijwillige inzet is er volgens Manders nog veel terrein te winnen: “We zien dat we vaak genoeg vrijwilligers hebben die een wedstrijd willen fluiten, coach willen zijn of een vaste training willen geven, maar het ontbreekt vaak aan vrijwilligers in het bestuur.”
Dit is de reden waarom Manders graag een opleiding wil starten voor jongeren die mee willen draaien in commissies. “Zo doen ze ervaring op en kunnen ze proeven van het vrijwilligerswerk. Misschien vinden ze het zo leuk dat ze blijven hangen.” Dit zou goed samen kunnen gaan met de komst van de Melanchthon Business School.

Familievereniging

Het liefst ziet Manders de vereniging uitgroeien tot een bloeiende familievereniging. Momenteel werkt de vereniging samen met BSO de Kanjers die de kinderen een kans geeft zich spelenderwijs te ontwikkelen. Als alle huidige plannen op gang komen wil de vereniging ook kijken hoe ze de senioren kunnen betrekken bij de club zodat HVB iedereen van jong tot oud, in alle lagen van de bevolking, kunnen bedienen.

VIP Lansingerland

Het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland is het centrale punt in Lansingerland als het gaat om vrijwilligerswerk. Ook de Hockeyvereniging HVB werkt met het VIP samen. Mensen die informatie willen over vrijwilligerswerk bij de HVB of andere maatschappelijke organisaties in Lansingerland kunnen bij hen terecht (viplansingerland.nl / info@viplansingerland.nl).