zaterdag 16 januari 2021 | week 02
Home » Algemeen » Werkzaamheden Noordeindseweg vorderen
De werkzaamheden zijn in volle gang.

Werkzaamheden Noordeindseweg vorderen

Brug Vogelaarstraat vervangen

Werkzaamheden Noordeindseweg vorderen

Berkel en Rodenrijs – De gemeente Lansingerland is eind mei 2020 begonnen met een grote herinrichtingsklus aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. Daarnaast zijn Stedin, Dunea en Hoogheemraadschap van Delfland ook in dit gebied bezig met hun werkzaamheden.

Op dit moment is KWS Infra bezig met fase 2, tussen de Coornwinderlaan en Oudelandselaan. Op 6 juli starten ze met de volgende fase. Vanaf dat moment is de Noordeindseweg vanaf de kruising Oudelandselaan/Krugerlaan tot de Wilgenlaan tot en met 8 augustus afgesloten voor het doorgaande fiets- en autoverkeer. Er is een omleiding van kracht.

Vervangen brug Vogelaarstraat

De brug die de Vogelaarstraat verbindt met de Noordeindseweg is afgelopen week geplaatst. Momenteel vinden de afrondende werkzaamheden aan de brug plaats, zodat de verbinding vanaf vrijdag 10 juli weer toegankelijk voor het verkeer is.

Werkzaamheden water- en gasleidingnet

De vervangingswerkzaamheden voor respectievelijk de gas- en drinkwaterleiding in de Noordeindseweg zijn inmiddels nagenoeg gereed.
Enkele huisaansluitingen moeten nog worden overgezet en de noodleiding water moet nog verwijderd worden.

Werkzaamheden kadeophoging

Begin juli is het aanvullen van de kade in fase 3 afgerond. Ook is dan het plaatsen van de damwandschermen in fase 4 uitgevoerd en start de firma Berkhout met de werkzaamheden vanaf het centrum (fase 1 en 2). In fase 4 worden op dat moment nog de gordingen en drainageleiding aangebracht en het grondwerk afgewerkt.