dinsdag 19 januari 2021 | week 03
Home » Algemeen » Werk van Bleiswijks tekentalent siert wand Haags Historisch Museum
Cathelijne met de originele tekening die vervolgens werd afgedrukt en aan alle docenten ouders en kinderen werd uitgereikt.

Werk van Bleiswijks tekentalent siert wand Haags Historisch Museum

Werk van Bleiswijks tekentalent siert wand Haags Historisch Museum

Bleiswijk – Cathelijne Dekkers werkt als docente en teamleider op middelbare mavo/havo school De Populier in Den Haag. Tekenen is al langer een hobby van de Bleiswijkse. Door middel van zakelijk tekenen visualiseert ze verschillende thema’s, veranderingen en visies en zet het tekenen ook in voor school.

Trees Borkus-Henskens

Een oproep van het Haags Historisch Museum om voorwerpen / foto’s / filmpjes / teksten in te zenden voor een verzamelproject in het museum over de coronatijd deed haar besluiten een van haar tekeningen in te zenden die zij maakte voor docenten, ouders en kinderen van haar school. Een ‘routepad’ dat het verloop van het virus, de gevolgen en de stappen die gezet zijn duidelijk laat zien. Haar tekening werd uitgekozen en zal vanaf 2 december in een expositie over het virus onderdeel vormen van de vaste opstelling van het museum.

Communiceren

“In coronatijd bleven de kinderen vanaf medio maart thuis en moesten afspraken worden gemaakt. Om duidelijk met zowel de ouders als de kinderen ‘op afstand’ te kunnen communiceren tekende ik een overzicht op papier dat voor iedereen duidelijk was. Wat spreken we af? Welke route volgen we? Welke regeling is voor welk kind de juiste? Op welk niveau zit je? Allemaal vragen die getekende antwoorden opleverden en lekker overzichtelijk waren voor iedereen. Alle ouders en kinderen kregen de tekening en ook op school werd hij – toen de kinderen weer naar school mochten – regelmatig gebruikt.”
Blij verrast reageerde Cathelijne toen zij bericht kreeg van het museum dat haar tekening een plekje kreeg in de expositie. Die zal verder bestaan uit een selectie uit dagboeken die een aantal vrijwilligers met heel verschillende achtergronden tijdens de lockdown heeft bijgehouden. En een selectie uit 100 documentaire foto´s van stadsgezichten die een fotograaf tijdens de lockdown in maart en april maakte.
De expositie is vanaf 2 december te bekijken in het Haags Historisch Museum aan de Korte Vijverberg 7 in Den Haag. Voor meer informatie: www.haagshistorischmuseum.nl.