donderdag 3 december 2020 | week 49
Home » Sport » Weidevogels is trots op haar leden
Een jeugdteam van Weidevogels met het startpakket zaterdag uitgereikt door Arjan Smit (links met mondkapje).

Weidevogels is trots op haar leden

Weidevogels is trots op haar leden

Bleiswijk – Het werd een drukke zaterdag op het terrein van korfbalvereniging Weidevogels op sportpark Merenveld in Bleiswijk. Vanaf negen uur liepen leden af en aan. Heen met lege handen, maar terug met een grote zak waar van alles in zat.

Trees Borkus-Henskens

“De afgelopen periode hebben leden, trainers, coaches en vrijwilligers samen hun uiterste best gedaan om zich aan de richtlijnen van het RIVM, NOC-NSF te conformeren. Hierdoor was het toch nog mogelijk om enigszins onze sport en hobby te kunnen uitoefenen. Wij als bestuur realiseren ons dat de maatregelen zeker niet fijn waren en misschien waren we volgens sommige mensen wel (te) streng,” verwoordt voorzitter Ronald Vos namens het bestuur.

Waardering

Omdat alles op en rond de velden zo goed verliep wilde het bestuur voor aanvang van het binnenseizoen een blijk van waardering tonen. Arjan Smit, binnen het bestuur onder andere belast met kantinezaken, ging aan de slag en dat leverde een mooi resultaat op. “Na de eerste ‘coronagolf’ bleven we – toen bekend werd dat de kantines en sportvelden gesloten werden – met een grote voorraad zitten die we vervolgens voor inkoopsprijs hebben verkocht. Toen de tweede golf zich aankondigde en we weer niet konden bieden wat onze leden horen te krijgen – trainingen en wedstrijden zoals ze gewend zijn – wilden we iets doen. Het binnenseizoen begint officieel op 21 november, maar de verwachting is dat we op z’n vroegst pas in januari van start kunnen in zowel Rijneveen als Het Palet.”
Met dat vooruitzicht voor ogen werd de hele voorraad van de kantine verzameld, maar ook werden tal van sponsoren benaderd. Met als resultaat, dat er zaterdagochtend ruim 200 goedgevulde zakken klaarstonden om uitgedeeld te worden. Met daarin onder andere chips, kruidnootjes, iets uit de candybar, maar ook trostomaten, paprika’s, een krentenbol en een tijdschrift. Voor de seniorleden tevens een mondkapje. “Zodat iedereen fit en gezond aan het binnenseizoen kan beginnen voorzover de situatie het toelaat uiteraard.”
Elk spelend lid, elke trainer, scheidsrechter, KC-, KTC- of bestuurslid kon een startpakket komen ophalen volgens een vooraf opgemaakt rooster, zodat de teams om de beurt bij de kantine kwamen.