vrijdag 25 september 2020 | week 39
Home » Sport » Weidevogels 1 wint lastige thuiswedstrijd
Lastige wedstrijd toch winst.

Weidevogels 1 wint lastige thuiswedstrijd

Weidevogels 1 wint lastige thuiswedstrijd

Bleiswijk – De korfballers van Weidevogels hadden het niet makkelijk in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander KZ Danaïden zat hen de gehele wedstrijd op de hielen, maar dankzij goed aanvallend werk wist Weidevogels uiteindelijk met 17-15 te winnen.

De tegenstander uit Leiden nam brutaal de leiding in de openingsfase van de wedstrijd. Beide ploegen gaven vanaf het begin hoge verdedigende druk, waardoor de doelpunten schaars waren. Pas na vijf minuten kwam Weidevogels via Saskia Batenburg op gelijke hoogte en vanaf dat moment lag het initiatief bij de Bleiswijkers. Met vier doelpunten op rij, waaronder een doelpunt van Laurens de With, was het eerste gat geslagen. De gasten gaven zich echter niet zomaar gewonnen en knokten zich terug tot 8-8. Vlak daarna zorgde Jurjen Wilschut ervoor dat Weidevogels toch met een voorsprong kon gaan rusten.
In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. KZ Danaïden kon tot de 10-9 bijblijven, maar daarna liep Weidevogels via Jouke Dukel en Bob Spek uit naar een 13-9 voorsprong. Dit verschil kon KZ Danaïden niet overbruggen en bij een 17-13 stand was de wedstrijd beslist. “Het was een lastige wedstrijd. We kwamen niet los van ze, dus ik ben blij dat we uiteindelijk de winst eruit sleepten,” aldus Weidevogels-coach Peter de Waard.
Op zaterdag 19 september gaat Weidevogels op bezoek bij Vitesse in Barendrecht. Bij winst nemen de Bleiswijkers de koppositie van deze ploeg over.