zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Nieuws » Weg van momenten op Open Monumentendag

Weg van momenten op Open Monumentendag

Thema ‘Plekken van Plezier’

Weg van momenten op Open Monumentendag

Lansingerland – Zaterdag 14 september is het Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is ‘Plekken van Plezier’. Dit jaar zullen, naast de historische punten, ook culturele instanties hun deuren openen voor het publiek. Cultureel en Historisch Lansingerland bundelen hun krachten en organiseren een groot evenement genaamd ‘Weg van momenten’. Dit evenement is een samenwerking tussen Bibliotheek Oostland, Jay’s Place en de Historische Verenigingen in Lansingerland.

Marianne Karsemeijer

Eva Rácz van Jay’s Place vertelt dat het idee voor deze samenwerking is ontstaan omdat ze wilden laten zien wat Lansingerland te bieden heeft op het gebied van cultuur. “Bij cultuur denk je algauw aan kunst en muziek, maar onze historie, ons erfgoed, is ook cultuur”, zegt ze “Daarom hebben we contact gezocht met de historische verenigingen van Lansingerland en zij waren direct enthousiast”. Zo is het idee ontstaan om op Open Monumentendag een (fiets) route uit te zetten die de drie kernen verbindt en langs tal van cultuur evenementen leidt. “We hebben zoveel mogelijk instanties en mensen benaderd om een gevarieerd programma te kunnen bieden”, zegt Neeske Fase van Bibliotheek Oostland.

Gevarieerd

De route biedt voor ieder wat wils. Er zijn exposities, rondleidingen, orgelspel (14 september is ook Orgeldag), gedichten voordrachten, dansoptredens, muziekoptredens, workshops, theatervoorstellingen. De route leidt overal langs en zo hopen ze dat mensen geïnspireerd worden om ook eens een kijkje te nemen op plaatsen waar ze normaal niet naartoe zouden gaan. Gerrit van der Knaap van de Oudheidkundig vereniging Bleiswijk vertelt dat ze bij het maken van de route uitgegaan zijn van een historische route die al een aantal jaren bestaat, deze loopt langs de stenen monumenten in Lansingerland. Door deze route aan te passen is een mooi geheel ontstaan, waarin iedereen zijn eigen route kan bepalen en ‘Momenten van Plezier’ kan creëren.

Deelname aan de Weg van Momenten is gratis. Er zijn drie startpunten. In Bergschenhoek bij de kraam van de Historische Verenigingen, voor de Jumbo en in Bleiswijk en Berkel in de bibliotheek. U krijgt een gratis goodiebag mee, waarin u informatie vindt over de route en haar deelnemers. Tijd: 10.00 – 16.00 uur.
Voor meer informatie kijkt u op de website: www.wegvanmomenten.nl.