zondag 12 juli 2020 | week 28
Home » Algemeen » “We zijn nog steeds gek op elkaar”

“We zijn nog steeds gek op elkaar”

“We zijn nog steeds gek op elkaar”

Berkel en Rodenrijs – Het kwam er heel spontaan uit, maar ook heel erg gemeend. “We zijn nog steeds gek op elkaar; ook na 60 jaar!” lachte de bruid van die dag Wil Bak-Poot. Haar bruidegom Sjaak Bak kon het met een grote glimlach volmondig beamen. Wil en Sjaak die elkaar leerden kennen op de Vereniging van Christelijke Plattelands Jongeren waar ze ook beiden in het bestuur zaten, vierden maandag 29 april hun diamanten huwelijksfeest en genieten nog dagelijks van het leven, hun drie kinderen, partners en zes kleinkinderen.

Trees Borkus-Henskens

“Na een uitstapje dat we met de vereniging maakten naar een tentoonstelling in Rotterdam bracht ik Wil naar huis. Ze woonde in Kethel samen met haar ouders die een tuinderij hadden en haar twee jongere zusjes.” Sjaak, boerenzoon, wonend aan de Oude Bovendijk en de oudste van zeven koters, viel op haar ogen en de bruid verklapte dat ze zijn niet aflatende opgewektheid wel kon waarderen.

Boerderij

Na hun huwelijk – ze trouwden in Schiedam en op dezelfde dag in Kethel voor de kerk – werkte de bruidegom korte tijd in Capelle aan den IJssel. Tot hij terugkwam naar de Oude Bovendijk en daar op de boerderij van zijn ouders ging meewerken en tevens loonwerk in de buurt verrichtte. Vader en zoon bewoonden elk met hun gezin een woning op hun land van de melkveehouderij. In 1996 kwam een zoon van het paar op de boerderij wonen om de melkveehouderij over te nemen. Ze mochten er nog maximaal zes jaar blijven werken, maar de grond (en de rest van de polder) werd eigendom van Rotterdam. Toen verhuisde de zoon met zijn gezin en de melkveehouderij naar De Beemster.
Sjaak rijdt zelf auto en samen gaan ze graag op pad. “We hebben – toen we de zorg voor dieren niet meer hadden – lange reizen gemaakt, maar dat doen we nu niet meer. Maar ik rijd wel graag met de auto ergens heen. Ook pakken we vaak de fiets om in de wijde omgeving te gaan toeren, want er is ook hier nog genoeg moois om van te genieten. Als sportieve hobby gaan we wekelijks naar Pijnacker om te jeu de boulen. Die vereniging heeft een overdekte baan, dus daar kunnen we altijd blijven doorspelen.”

Dubbel feest

Een dag later – dinsdag 30 april – werd niet alleen het 60-jarig huwelijksfeest gevierd, maar ook de verjaardag van Sjaak. Hij werd 86 en dat dubbele feest werd met de hele familie gevierd in t Manneke. “Bijna onze buren, want toen we hoorden dat vlak bij het centrum mooie appartementen werden gebouwd hebben we ons ingeschreven. Met als gevolg dat we nu genieten van alles gelijkvloers in een prachtig appartement in de Blauwe Lis. Een boerderij is mooi wonen en midden in het groen, maar een appartement is toch ideaal als je wat ouder wordt,’ aldus de inmiddels 81-jarige Wil.