woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Commentaar » Wat een prestatie!

Wat een prestatie!

Met bewondering volg ik altijd de Marathon Rotterdam waar massa’s mensen aan de start staan en uiteindelijk de finish na 42,195 kilometer bereiken. Wat een knappe prestatie!

Deze sportieve inspanning vergt veel van een mens. Dagen, weken, ja, zelfs maanden zijn er nodig om goed voorbereid aan de start te staan. De ene loper heeft meer training nodig dan de ander, maar dat er veel vrije tijd in de voorbereiding zit, mag duidelijk zijn.

Dit betekent dat het hier niet alleen gaat om die 42,195 kilometer die op een mooie zondag afgelegd moet worden, maar om verandering van leefstijl. Dat geldt vooral voor die mensen die zelden hard lopen, maar de marathon ook een keer willen afleggen. Het lichaam moet dan wennen aan het lopen en worden voorbereid op die enorme prestatie die geleverd moet worden. Ik hoorde tijdens een live reportage van TV Rijnmond een vrouw vertellen, dat ze elf maanden bezig is geweest om uiteindelijk de finish binnen de toegestane tijd te bereiken. Wat moet je dan een doorzettingsvermogen hebben, niet alleen op die dag, nee, al bijna een heel jaar lang. Voor sommige lopers doet hun tijd er niet toe, als ze de marathon maar uitlopen. Anderen trainen juist op een verbetering van hun eerder gelopen tijd en behalen soms verrassende resultaten. Het zijn kanjers, ik vind het een enorme prestatie.

De Marathon Rotterdam is de opmaat voor een zomer vol runs en andere sportieve activiteiten, vaak ook nog eens voor het goede doel. Lopers bereiden zich na de Marathon Rotterdam alweer voor op de Roparun, de CF-run, de Halve Marathon Oostland of een ander prachtig evenement waar ze door te lopen of te fietsen veel geld voor inzamelen. Super!

Annette Docter

Check Also

Musical, diploma-reisje, feest…

Je zult nu maar in groep 8 zitten en de afgelopen maanden thuis online onderwijs …

Geef een reactie