zondag 17 januari 2021 | week 02
Home » Algemeen » Walk-in diploma-uitreikingen Wolfert Lyceum
Voor iedere leerling was persoonlijke aandacht.

Walk-in diploma-uitreikingen Wolfert Lyceum

Walk-in diploma-uitreikingen Wolfert Lyceum

Bergschenhoek – Hoe organiseer je een diploma-uitreiking voor 163 eindexamenleerlingen havo en vwo en ouders, broers, zussen en eventueel opa’s en oma’s, rekening houdend met de anderhalve meter samenleving? Na brainstormen binnen het team van het Wolfert Lyceum kwam duidelijk de wens naar voren dat het een zeer persoonlijke beleving moest worden voor elke leerling.

De eindexamenleerlingen sloten tenslotte hun middelbare schoolperiode af en hadden de roerige coronaperiode doorstaan. Vanaf 16 maart moesten de leerlingen namelijk zelfstandig vanuit huis de laatste schoolexamens voorbereiden en online maken, want het centraal eindexamen en ook de vele leuke dingen die bij een examenjaar horen, gingen niet door (kolderdag, eindfeesten, examenreisjes, ga zo maar door).

Vijf avonden

Persoonlijk werd het! Allereerst werd de cijferlijst bij bekendmaking van slagen aan de deur bij elke leerling afgegeven door een personeelslid van het Wolfert Lyceum. Vervolgens heeft de school maar liefst vijf diploma-avonden gepland om het organisatorisch rond te krijgen, maar het team had het ervoor over. De leerlingen schitterden als sterren tijdens een persoonlijke walk-in door de school.
Wat is jouw favoriete muziek, werd er vooraf aan iedere examenkandidaat gevraagd. En niet voor niets: dat favoriete nummer stond op, terwijl de leerling op de rode loper binnenkwam. Na ontvangst met alcoholvrije bubbels, mocht de examenkandidaat met de familie de ‘walk of fame’ hal doorlopen en de ster met eigen naam op de grond zoeken. Vervolgens liep de examenleerling een gouden gordijn door waar hij of zij werd opgewacht met applaus, een drankje en hapjes. Peter Wind, de directeur en de teamleider havo of vwo, richtten het woord tot de kandidaat en gaven een prachtig jaarboek en het Wolfert jubileumboek. Het docententeam wachtte de leerling op en de schooltijd werd herbeleefd met presentaties, speeches, persoonlijke woorden, een videobericht en/of een presentje. Dan stapte de leerling in het lokaal van de mentor, waar iedere leerling persoonlijk toegesproken werd en waar wat anekdotes gedeeld werden, waarna ze het felbegeerde diploma mochten ondertekenen. Het laatste stadium van de ‘diploma experience’ was het ‘doe lokaal’. Daar was het mogelijk om een videoboodschap op te nemen voor het schoolteam en foto’s te maken en kregen alle kandidaten een persoonlijke door een docent met een 3D-printer gemaakte sleutelhanger. Bij vertrek kregen alle examenkandidaten nog een ludiek aandenken aan deze bijzondere tijd: ‘een bedrukt Wolfert Lyceum mondkapje’. Ze kijken terug op een examenjaar om nooit te vergeten en het hele Wolfert Lyceum is super trots op de 100% geslaagde leerlingen.