maandag 1 juni 2020 | week 23
Home » Politiek » VVD bijeenkomst over het klimaat

VVD bijeenkomst over het klimaat

VVD bijeenkomst over het klimaat

Berkel en Rodenrijs – Lansingerland ligt ongeveer 10 meter onder NAP. Op onze aarde ligt genoeg landijs om de zeespiegel 67 meter te laten stijgen. Maar wat als het 4 meter stijgt? Op uitnodiging van de VVD Lansingerland legt dr. ir. Ronald Waterman op 16 mei uit wat dit betekent voor de kustbescherming.

De verwachting is dat de zeespiegel in Nederland stijgt tussen de 40 en 200 cm tegen het einde van deze eeuw. Er zijn zelfs modellen die een stijging van de zeespiegel met 8 meter in 2200 en ongeveer 21 meter in het jaar 2500 voorspellen.
Binnen de VVD wordt constant gezocht naar de beste informatie over klimaatveranderingen en de gevolgen die dit heeft voor Nederland. Daarom heeft de VVD-Lansingerland ingenieur Ronald Waterman uitgenodigd om voor te tekenen welke kustbescherming we kunnen bouwen en rekent voor hoeveel dat zou kosten. Met een optimistische kijk op het vraagstuk. Ronald adviseert diverse overheidsorganen zoals de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Economische Zaken en Klimaat, de Provincie Zuid-Holland en het Havenbedrijf Rotterdam. Daarnaast is hij gastdocent bij diverse universiteiten en UNESCO en lid van de Adviesraad van de landelijke VVD-partijcommissie Infrastructuur, Ruimte en Milieu.
Belangstellenden die benieuwd zijn hoe we duurzaam droge voeten kunnen houden, zijn van harte welkom bij Muller & Co, Kerksingel 9 te Berkel en Rodenrijs, aanvang 20.30 uur.

Geef een reactie