vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Algemeen » Vuurdraak en vriendschap

Vuurdraak en vriendschap

Vuurdraak en vriendschap

Berkel en Rodenrijs – In de Cultuurfabriek in Bergschenhoek zagen leerlingen uit groep 3 en 4 van bijna alle basisscholen de voorstelling de Drakentemmer. Een voorstelling over jezelf durven zijn en vriendschap.

De drakentemmer speelt zich af op het eiland ‘Krijt’ waar de mensen alleen zwart en wit kennen. Ooit is alle kleur uit hun leven verdwenen. Dat was het werk van de vuurdraak, maar niemand kent het waarom. Totdat een klein, dapper en nieuwsgierig jongetje opstaat en op zoek gaat naar het antwoord op deze geheimzinnige vraag. Slaagt hij erin het geheim van de draak op te lossen?
Twee acteurs vertelden het verhaal met woorden, liedjes en tekeningen. Met bordkrijt werd deze voorstelling verbeeld en soms ook weer uitgeveegd. Aan het einde kregen alle leerlingen hun eigen geboortekrijt om mee te tekenen wat het beste bij hen past.
De voorstelling werd georganiseerd door Stichting Muzische Vorming Berkel en Rodenrijs. Deze stichting organiseert voorstellingen voor basisscholen met als doel de ontwikkeling en creativiteit van de leerlingen te stimuleren en te bevorderen.