zondag 28 februari 2021 | week 08
Home » Algemeen » Vrolijke stenen veroveren Lansingerland
.

Vrolijke stenen veroveren Lansingerland

Vrolijke stenen veroveren Lansingerland

Lansingerland – Sinds ongeveer een maand moet u niet gek opkijken als u tijdens een wandeltocht ineens een mooi beschilderd steentje tegenkomt. Dit is een Happy Stone. Deze trend bestaat al een tijdje, maar wordt nu ook onder Lansingerlanders steeds bekender. Dat komt voornamelijk door de oprichting van de Happy Stones Facebookpagina die Marlot Bonte startte. De stenen zijn voornamelijk bedoeld om voor wat vrolijkheid te zorgen in deze coronatijd.

Laura Dofferhoff

Zelf ontdekte ze deze vrolijke stenen op het internet. Ze kreeg de Happy Stones Facebookgroep van de Hoekse Waard onder ogen en vond het een leuk initiatief. “Het is een groep met een paar duizend leden. Ik zag dat en dacht: dit is ook wel heel leuk om hier in Lansingerland te doen. Vandaar dat ik een Happy Stones Facebookgroep voor Lansingerland oprichtte.” Het is een nieuwe rage onder wandelaars die waarschijnlijk is gestart in Duitsland, maar nu ook is overgewaaid naar onze gemeente. Sinds de oprichting van de groep stijgt het aantal leden dagelijks en vele foto’s van de gevonden steentjes worden enthousiast met elkaar gedeeld. De wandelgebieden in Lansingerland zijn door de populariteit van de steentjes al aardig opgefleurd en dat is mooi, want de vrolijkheid die de steentjes veroorzaken kan iedereen goed gebruiken.

Lockdown

“De tweede lockdown heeft zeker voor de toename van de populariteit gezorgd. Mensen zitten meer binnen en gaan creatiever met hun bewegingsvrijheid om.” Doordat iedereen meer thuis zit en de mogelijkheden beperkt zijn, zijn meer mensen aan het wandelen geslagen. Door het Happy Stones initiatief is er aan een wandeling een nieuwe dimensie toegevoegd. Vooral voor kinderen is de zoektocht naar de beschilderde stenen erg vermakelijk. Marlot: “Het is juist nu in coronatijd heel fijn om te doen. Je kan wanneer het regent lekker binnen de steentjes gaan beschilderen en als het dan weer droog is leg je de stenen tijdens een mooie wandeling ergens neer.”

Hoe werkt het?

Het idee is simpel: je neemt wat ongeverfde steentjes uit de natuur mee, beschildert deze thuis en bij je volgende wandeling leg je ze op een looproute neer. Wanneer je als wandelaar een beschilderde Happy Stone tegenkomt kun je meerdere dingen doen: je kan de steen meenemen en thuis neerleggen, je kunt hem laten liggen of je kunt de steen later in een ander natuurgebied in Nederland neerleggen. Zo reizen de beschilderde steentjes het hele land door en kan jouw Happy Stone zomaar aan de andere kant van Nederland terechtkomen. “Het belangrijkste is dat de steentjes voor een glimlach zorgen. Zo’n vrolijk gekleurd steentje dat je tussen het gras ziet liggen zorgt toch voor een lach op het gezicht en juist dát is belangrijk in deze tijd.”