maandag 8 maart 2021 | week 10
Home » Algemeen » Vrijwilligers brengen wat lucht
Er werd ook een plantje bezorgd bij echtpaar De Wit.

Vrijwilligers brengen wat lucht

Vrijwilligers brengen wat lucht

Lansingerland – De vrijwilligers van de Mantelzorg Vervangende Zorg en de Bezoekvrijwilligers Alleenstaanden met Dementie van Welzijn Lansingerland gaan normaliter wekelijks bij hun cliënt op bezoek. Vanwege corona lukt dat niet meer. Daarom werd een alternatief bedacht.

De vrijwllligers ontlasten met hun bezoekwerk de mantelzorgers en beleven met de cliënten een paar gezellige uren. Een praatje, wandelingetje of spelletje; de vrijwilligers sluiten aan op de wensen en behoeften van de mensen. De vrijwilligers worden zorgvuldig gematcht en begeleid door de coördinatoren. Sinds de lockdown van 15 december mogen de vrijwilligers helaas niet meer op bezoek. Sindsdien bellen ze één of meerdere keren per week om te horen hoe het gaat en een praatje te maken. Zowel de vrijwilligers als de cliënten misten het live contact enorm. Daarom bedachten zij zelf een leuke actie: de vrijwilligers gingen enkele weken geleden met een luchtzuiverend plantje naar hun cliënten en maakten daar een praatje aan de deur op 1,5 meter afstand. Wat waren ze blij elkaar weer even te kunnen zien!

Wachtlijst

Ook gaven de vrijwilligers alle cliënten drie folders van Welzijn Lansingerland:
– ‘Samen Lansingerland, hét punt voor vraag naar hulp door en aanbod van vrijwilligers’, www.samenlansingerland.nl;
– Online koffie uurtjes: www.welzijnlansingerland.nl/documents/digitaal%20koffieuurtje.pdf en
– Digitaal vaardig: www.welzijnlansingerland.nl/activiteiten/digitaalvaardig.
Iedereen hoopt natuurlijk dat de lockdown opgeheven wordt en de vrijwilligers weer wekelijks naar hun cliënt toe kunnen. Toch zitten dan nog zeker acht cliënten zonder bezoek, want op dit moment is er een wachtlijst voor MVZ bij Welzijn.
Bent u of kent u iemand die wekelijks een chronisch zieke of dementerende wil bezoeken? Bel of mail dan naar Jeanet Moerings coördinator Informele Hulp cih@swsl.nl of 06 – 206 237 08.