donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Nieuws » Voortaan gastvrije ontvangst in gemeentehuis

Voortaan gastvrije ontvangst in gemeentehuis

Kan ik iets voor u doen?

Voortaan gastvrije ontvangst in gemeentehuis

Lansingerland – Sinds een aantal maanden lopen er gastheren en gastvrouwen rond in de ontvangsthal van het gemeentehuis. Het college van b. en w. wil met hun inzet de dienstverlening naar de inwoners verbeteren.

Freek J. Zijlstra

Misschien kent u het wel van het Erasmus MC, de dames en heren die bij de digitale incheck- en afsprakenzuil en afdelingentrees met een groot Welkom! op de mouw van hun uniformjasje de cliënt te woord staan, te hulp schieten en wat te drinken aanbieden. Dat compenseert in ruime mate de onpersoonlijke manier om met je ID-card via de krochten van het netwerk te laten weten dat je er bent. In het gemeentehuis, waar je op afspraak en op de bonnefooi voor aangiften, reisdocumenten en maatschappelijke ondersteuning terecht kunt, hebben de gastvrouwen en -heren hun entree nu ook gemaakt.
Op donderdag 13 juni werden Danny Phan, Sahier Bhageloe, Gabrielle van der Burg en Nicole Smit aan de pers voorgesteld, met de bedoeling ze op deze manier bij u te introduceren.

Kanjers

Wethouder Simon Fortuyn wil op deze manier het Huis van de Samenleving nog dichterbij de inwoners brengen en de glazen vesting een beetje van ons allemaal maken. “Wij hebben vier kanjers in huis gehaald, die hun talenten gaan gebruiken om de inwoners en zakelijke relaties hartelijk welkom te heten, te begeleiden door het gebouw naar de plaats van de afspraak en vragen zo goed mogelijk zullen gaan beantwoorden.”
De vier medewerkers zijn door bemiddeling van Arno Valkenburg van het Werkgever Servicepunt en onder begeleiding van jobcoaches Maja Brajdic en Joyce van Hagen van Middin aan deze baan geholpen. Natalie Bakker, begeleider/coach vanuit gemeente Lansingerland, kijkt wat de mogelijkheden van mensen zijn die moeilijk een werkplek kunnen vinden en hoe dat in te passen is binnen de ambtelijke organisatie. Zo werden er banenafspraken op maat gemaakt en in kansen gedacht. Het viertal werkt in koppels van twee en ze werken parttime. Het is een groeibaan, zowel om te ontdekken wat de medewerkers echt in huis hebben als de flexibele invulling ervan.
Gabrielle, Nicole, Danny en Sahier wonen allemaal in Lansingerland en hebben daar nu ook een werkkring gevonden. Ze zien het als een doorstart en zijn best ambitieus. Intern doorgroeien naar een andere functie zien ze wel zitten, en dan kan ITC-er, burgemeester of trouwambtenaar zomaar een stip aan de horizon zijn. Voorlopig staat serviceverlening hoog in het vaandel en de afwisselende werkzaamheden zullen van dit initiatief vast een win-win situatie maken!

Klanttevredenheid

Simon Fortuyn kon niet nalaten te zeggen dat een Barista Café in de centrale hal niet zou misstaan. “Dat wordt dé plek om mensen te ontmoeten en te verbinden,” zegt hij vol overtuiging. Spiksplinternieuw stond al wel een prachtige en uitnodigende kinderspeelhoek midden in de hal. Zo behoort wachten met een jengelend kind aan de arm tot het verleden.
Natalie wilde nog wel even vertellen dat er om de dienstverlening compleet te maken openingstijden verruimd worden, ook op de donderdagavond. Er komt een onbemande fotostudio voor het maken van een pasfoto en de serviceverlening van de mobiele brigade aan huis voor het afgeven van reisdocumenten zal ook uitgebreid worden. “Daar waar het moet, gaan we de menselijke maat inzetten.”
‘Alles voor een glimlach’ is het devies, en dat mag wel, want het waarderingscijfer 6,9 moet van Fortuyn wel richting 8. “Blije inwoners en tevreden medewerkers, daar doen we het allemaal voor!”