dinsdag 20 oktober 2020 | week 43
Home » Lezersschrijven » Voor elkaar?

Voor elkaar?

De Heraut openslaand kom ik al snel het artikel ‘Lansingerland voor elkaar’ tegen.
Ze zijn op zoek naar een andere naam. Ook de gemeente Lansingerland is hierbij betrokken, lees ik. Maar klopt dit ‘voor elkaar’ dan wel? Toch een vraag t.a.v. het aanbestedingsbeleid van het gemeentehuis. Waar men van de bevolking verwacht, zoveel mogelijk de lokale ondernemers te steunen, doet onze gemeente dit kennelijk zelf niet. Ook hoor ik er de lokale partijen niet over. Een voorbeeld: het taxibedrijf in Bergschenhoek is door het gemeentelijke aanbestedingsbeleid niet gekozen. Niet omdat ze te duur waren, maar vanwege andere onduidelijke redenen. Nu rijdt er een taxibedrijf uit Leidschendam, dat weer chauffeurs met auto’s uit de regio haalt om hier te rijden, terwijl dat bedrijf dus zelf geen auto’s genoeg kan inzetten. Het taxibedrijf alhier moet nu elders gaan rijden, terwijl ze hier juist goedkoper kunnen rijden, doordat er geen aanrijtijd nodig is en er dus minder brandstof verbruikt hoeft te worden. De onnodige stikstofuitstoot door taxi’s, die van ver moeten komen, doet er kennelijk niet toe voor een gemeente die oproept tot goed afval scheiden. Zo goed voor het milieu. Een plaatselijk taxibedrijf is hiervoor ook beter.
Maar ook zo jammer voor de kinderen, die naar speciale scholen en ziekenhuizen moeten en die nu de vertrouwde gezichten moeten missen van de chauffeurs, waarmee ze een goede band hebben opgebouwd. Voor veel kinderen in deze omstandigheden is dat heel belangrijk. Dit gaat me als oud-leerkracht erg aan het hart.
Gemeente: “Heroverweeg dit soort aanbestedingsbeleid a.u.b.! Want anders slaat dit ‘voor elkaar’ nergens op. Succes met een nieuwe naam voor Lansingerland ‘voor elkaar’.

Thea Huurman
Bergschenhoek