dinsdag 20 oktober 2020 | week 43
Home » Sport » Voetbal Nieuwenhoorn – BVCB: 3-3

Voetbal Nieuwenhoorn – BVCB: 3-3

Nieuwenhoorn – Het werd een vermakelijke wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft waren het de gastheren die de lakens uitdeelden, in de tweede helft de Hoeksenaren die de tegenstander met goed voetbal de wil oplegde. BVCB vond als eerste de weg richting het doel van de tegenstander. Nick Walbeek speelde Joshua Vermeer aan die De Rooy in stelling bracht. Zijn schot werd gestuit door doelman Yannick O’Callaghan. Langzaam maar zeker nam Nieuwenhoorn het initiatief. Costa-de Brito krulde vervolgens vakkundig de bal met een fijne boog langs keeper Wesley van der Molen, 1-0.
Nick Mahieu vond vervolgens het hoofd van De Rooy, maar diens kopbal miste de goede richting. Na ruim een half uur kreeg de thuisploeg een enorme kans om de voorsprong te verdubbelen. Op slag van rust had De Rooy de gelijkmaker op zijn schoen. De lange spits ontving de bal van de sterk spelende Vermeer en kon vrij richting het Nieuwenhoornse doel. Met de binnenkant van de schoen plaatste De Rooy de bal langs doelman Özrak, maar ook langs de verkeerde kant van de paal.
BVCB kwam na de thee goed uit de kleedkamer. Binnen twee minuten lag de bal in het doel van de club van trainer Ron van der Berg, die vanwege een schorsing niet op de bank mocht plaatsnemen. Mike Hollenberg stuurde met een perfecte lange pass, Ayrton Verlaan in de diepte. Verlaan behield de rust en het overzicht en plaatste de bal perfect in de verste hoek van het vijandelijke doel, 1-1.
De hoera-stemming duurde niet lang bij BVCB. Vanaf de aftrap stichtte Nieuwenhoorn gevaar in de Hoekse afweer na de treffer van Verlaan. Dabaghian kopte de bal door op de volledig vrij staande Winterberg die niet aarzelde, 2-1.
BVCB was heel even aangeslagen. Michael de Rooy scoorde echter de 2-2. BVCB bleef na de gelijkmaker de betere ploeg. De voor Verlaan in het veld gekomen Ricoberto Luijando maakte zich los van zijn tegenstander en besloot om van een paar meter buiten het zestienmetergebied verwoestend uit te halen, 2-3. Vijf minuten in blessuretijd werd binnen de beruchte lijnen Gomes Almeida in de tang genomen door Feijen en Van der Haas. De arbiter kan niet anders dan de bal op de stip leggen. Winterberg plaatste de bal feilloos in de andere hoek dan die Van der Molen koos, 3-3.