donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Sport » Voetbal Delft – TOGB (zo): 0-13

Voetbal Delft – TOGB (zo): 0-13

Delft – De voorlaatste competitiewedstrijd van kampioen TOGB was er één waarin het doelsaldo behoorlijk werd opgekrikt. Gastheer Delft had dit seizoen nog niet weten te winnen. Het werd uiteindelijk een eenzijdig duel waar een monderscore uit te voorschijn kwam. Al vroeg in de eerste helft was het duel eigenlijk al beslist. In minuut vijf was het Martin La Cruz die de 0-1 liet aantekenen. Twee minuten later maakte Ian Bakker na voorbereidend werk van Damiano Vaudo er 0-2 van. De koppies aan Delftse kant gingen al hangen en spraken boekdelen. Een grote afstraffing dreigde voor een team dat eigenlijk een groot compliment verdient. Wanneer je wekelijks weet kansloos te zijn, vanwege het krachtsverschil, is het verleidelijk de handdoek in de ring te gooien.
Goaltjesdief Rob Gerritsma maakte op aangeven van Damiano Vaudo de 0-3. Jordan Weegman scoorde de 0-4 en de 0-5 werd een prooi voor Jay Zandbergen. Rob Gerritsma promoveerde de voorzet van Martin La Cruz tot de 0-6 bij de thee.
Na de pauze zette Vince Luyken het scorebord op 0-7. Gerritsma maakte de 0-8, waarna Delft TOGB hielp door de 0-9 in eigen doel te werken. De dubbele cijfers werd bereikt met de door Gabri Urbanus. Glenn van der Burg, 0-11. Jay Zandbergen maakte er vanaf de strafschopstip 0-12 van. De strafschop werd gegeven nadat Rob Gerritsma onreglementair was gevloerd binnen de 16. Martin La Cruz scoorde naast de openingsgoal ook de laatste. La Cruz maakte de 0-13 op aangeven van Jay Zandbergen. De 0-13 zege is de grootste overwinning voor TOGB dit seizoen.
Komende zondag is Concordia de laatste tegenstander dit seizoen.