donderdag 29 oktober 2020 | week 44
Home » Algemeen » Vlag als teken van verbondenheid
In de Oranjestraat hangen de vlaggen al.

Vlag als teken van verbondenheid

Vlag als teken van verbondenheid

Lansingerland – Je kunt gerust stellen dat verbinden Demi Krielen, een 21-jarige inwoonster van Lansingerland, in het bloed zit. In tijden waarin we nu leven met z’n allen, kan ze niet zomaar thuis blijven zitten. Daarom ontwierp ze een vlag. Ze haalde er een designer bij en stapte binnen bij een vlaggenproducent. Het eindresultaat is een schitterende vlag.

Het liefst zou ze willen dat iedereen in Lansingerland deze vlag aanschaft en na 5 mei ophangt en net zo lang laat hangen totdatde de coronacrisis voorbij is. Demi: “Deze vlag zorgt voor verbinding, iets wat op het moment moeilijk gaat door onze 1,5 meter samenleving. De vlag is oranje met de driekleur rood, wit en blauw erin, dat staat voor éénheid en onafhankelijkheid. Oranje staat voor optimisme, vreugde, samen zijn en samen delen. De twee handen die samen een hart vormen staan symbool voor liefde voor elkaar en er zijn voor elkaar. Het lichtpunt door de handen heen gezien staat voor hoop en dat er altijd weer licht is aan het eind van de tunnel.”

Goede doel

Voor mensen die geen vlaggenmasthouder aan hun huis hebben heeft ze een doek laten maken. Hiermee kunnen die mensen toch meedoen met de actie en het doek achter het raam of aan hun balkon ophangen.
“Dit verschrikkelijke virus veroorzaakt veel schade aan de longen, daarom doneer ik voor elke verkochte vlag een bedrag aan het Longfonds”, aldus Demi.
Iedereen die deze actie wil ondersteunen kan de vlag en/of doek bestellen op www.vlagvoorholland.nl.