zondag 31 mei 2020 | week 22
Home » Commentaar » Verhalen

Verhalen

De afgelopen week werden we opgeschrikt door berichten die ons verdrietig maakten en die grote verslagenheid teweeg brachten. We denken aan de aanslagen in Brussel en in andere plaatsen op de wereld, het overlijden van Johan Cruijff en het verlies van twee jonge wielrenners. Het zijn slechts voorbeelden van momenten waarop de wereld even stil staat.

Na het overlijden van Johan Cruijff werden al snel verhalen uit zijn leven verteld. Bekende, maar ook mensen zoals jij en ik, deelden hun herinneringen met ons. Het zijn verhalen die de overleden mens en voetballer Cruijff levend houden. En dat geldt voor iedereen die op welke manier dan ook in het leven stonden. Bekend, onbekend, jong, oud. Elk mens heeft zijn of haar verhaal.

Het is goed de verhalen van weleer aan anderen te vertellen. Je eigen levensverhaal aan je kinderen, zodat zij ze weer aan hun kinderen kunnen overbrengen. Daarom is een rubriek als Heden & Verleden zo leuk. Je leest over mensen die in onze dorpen hebben geleefd, bedrijven hebben groot gebracht, verenigingen op de kaart hebben gezet.

We kunnen niet zonder die verhalen. Ze inspireren ons, brengen een lach en een traan teweeg en nodigen ons uit ze met anderen te delen.

Door verhalen zullen mensen die voor ons leefden nooit uit onze gedachten gewist worden. En dat is een groot goed.

Annette Docter

Geef een reactie