zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Nieuws » Veldwerk Halve Marathon Oostland opnieuw één groot sportief feest

Veldwerk Halve Marathon Oostland opnieuw één groot sportief feest

Veldwerk Halve Marathon Oostland opnieuw één groot sportief feest

Lansingerland/Pijnacker – De Halve Marathon Oostland, zondag 8 september voor het zevende achtereenvolgende jaar georganiseerd, werd ook dit keer een sportief feest voor lopers en bezoekers. Met – zoals menig deelnemer beaamde – goed loopweer en ruim 1250 deelnemers die vanuit de regio, maar ook van ver daarbuiten naar het startpunt in het centrum van Pijnacker kwamen om weer van de partij te zijn.

Trees Borkus-Henskens

Grote winnaar van de halve marathon werd Nick van der Poel. De Berkelaar zette een recordtijd van 1.07.33 neer. Een goed uitgangspunt voor de NK die hij over drie weken gaat lopen en waarin hij van plan is een medaille mee terug te brengen. De prestatie van zondag was eveneens een grote, omdat hij net terug was van een vermoeiende hoogtestage in Kenia en toch ogenschijnlijk fit door zowel Pijnacker als Lansingerland liep en zijn medelopers ver voor bleef. Winnaar van de vrouwen werd Marlies Jongerius in een tijd van 1.22.14.

Start

De kinderen – 275 in totaal – beten zondagochtend het spits af. Met als eerste om 11.45 uur de kidsrun van 600 meter voor de jongste deelnemers (150 deelnemers tot 7 jaar) die deels tijdens hun run werden begeleid door ouders of grootouders. Ze stonden te trappelen achter het startlint en stoven enthousiast weg als kikkers uit een kruiwagen. Om twaalf uur was de tweede start; de 2 km voor kids tot en met 12 jaar (125 deelnemers). Dat ging er meteen wat sneller aan toe en in korte tijd flitste de nummer 1 al over de eindstreep. Met veel publiek langs het parcours werden de kids als sporthelden ingehaald, waarbij ze meteen allemaal een medaille om de nek kregen gehangen.

Volwassenen

Na de vrolijke en druk bezochte start werd het parcours vrijgemaakt voor de start van de Veldwerk Halve Marathon die deels ook door de straten van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek leidde. In Berkel Centrum werden ze welkom geheten met gezellige muziek van de Haringkoppen uit Vlaardingen waarna het verder ging door het Annie M.G. Schmidtpark en de Groenzoom weer terug naar Pijnacker. Een half uur later startten de deelnemers aan de Flaton 10 km loop en vlak voor twee uur was het de beurt aan de laatste groep: de lopers van de Velux 5 km loop. Met voor beide lopen veel belangstelling, zoals een groot deel van de groep van de gemeente Lansingerland die met een kleine vijftig deelnemers in de drie afstanden (enkelen in de halve marathon en de rest in de 10 of 5 km) meeliep.

 

 

Uitslagen

De uitslagen met de eerste man en eerste vrouw die over de streep kwamen bij de verschillende afstanden. Kidsrun 1: 1. Tom Plag, Isa Boersen. Kidsrun 2: 1. Karsten van den Berg, Selena de Jong. Halve marathon: 1. Nick van der Poel, Marlies Jongerius. 10 km: 1. Jasper de Taeye, Rose Enthoven. 5 km: 1. Victor Gerardts, Steffie Broere.
Terugkijkend op de zevende editie weet voorzitter en medeorganisator Ferry van Lier: “De inmiddels opgedane ervaringen van voorgaande jaren maken dat we de organisatie steeds meer in de vingers krijgen. We zijn blij met zowel de gelopen tijden als het verloop van de dag. En met stralende gezichten van deelnemers en publiek. Met de voorbereidingen zijn we al vanaf de Kerst bezig en dan is het natuurlijk fijn als je voldoende vrijwilligers – dat zijn er al gauw tweehonderd waar ook de handen wel eens voor op elkaar kunnen! – enthousiast kunt krijgen, maar ook voldoende deelnemers en publiek. En natuurlijk onze topspeaker die er voor iedereen een feestje van maakt. Dus: we zijn meer dan tevreden en hadden geluk met het weer; en dat konden we vooraf niet plannen!”

Door het centrum van Berkel en Rodenrijs met in het midden Carla Ophorst die tweede bij de vrouwen werd.