dinsdag 29 september 2020 | week 40
Home » Commentaar » Veel van het goede

Veel van het goede

De opening van een labyrint om tot bezinning te komen, de uitreiking van cheques aan goede doelen, sportmanifestaties voor jong en oud, een kerkgemeenschap die zich inzet om de dienst tijdelijk ergens anders te kunnen vieren als er verbouwd (en eerst gesloopt) moet worden. Feest in het centrum, in het park, tussen de tuinbouw, met scouts en in de bibliotheek. Nee, ik heb me in de achterliggende week en het weekend niet alleen niet verveeld, maar ook heb ik me verbaasd over de veelheid aan activiteiten en de grote en veelal spontane inzet van onze Lansingerlanders. Maar de vele zweetdruppeltjes kwamen ditmaal niet alleen van het organiseren, regelen, hollen, vliegen en rennen; de zon was er debet aan.
Volgens mij hoeft niemand zich te vervelen in onze kernen; er is altijd wel iets te doen of te organiseren. Toch hoor ik onderweg nog wel eens… tja, als ik het geweten had! Oké; je hoeft het niet altijd zelf te organiseren, maar er van genieten is ook goed. Dan hebben de organisatoren het ook voor die mensen gedaan. Dus houd gewoon zelf een beetje in de gaten wat er in je buurt gebeurt; het wordt meestal luid en duidelijk vooraf aangekondigd.

Trees Borkus-Henskens