zaterdag 23 januari 2021 | week 03
Home » Advertorial » Van Winden houdt zich goed staande
Youri en Albert de Roo.

Van Winden houdt zich goed staande

Van Winden houdt zich goed staande

Berkel en Rodenrijs – Autobedrijf Van Winden is al meer dan 50 jaar een begrip in de regio. Ze verkopen nieuwe en gebruikte auto’s van de merken Renault en Dacia en doen daarnaast onderhoud en service, ook van alle andere merken. We spraken Albert de Roo over de impact van het afgelopen jaar op het bedrijf.

“Natuurlijk merken we dat het minder gaat”, zegt Albert. “Maar we ervaren nog niet veel spanning want het hele jaar is toch redelijk geweest. We staan er financieel beter voor dan een aantal jaren geleden. We verhuren veel panden hier in de buurt en dat geeft een goede basis.”

Verbouwing

Twee jaar geleden is het pand van binnen grondig verbouwd. In het tweede of derde kwartaal van het nieuwe jaar zal ook de buitenboel aangepakt worden. Er komt een totaal nieuwe signalisatie. Nieuwe logo’s en kleuren en ook de gevelbekleding gaat veranderen. Daarnaast worden er zonnepanelen op het dak geplaatst.
“Dat is noodzakelijk om mee te lopen met de milieunormen”, zegt Albert. “Eisen en wetten hieromtrent worden steeds strenger.”

Ook onderhoud elektrische auto’s

De verkoop van nieuwe auto’s is erg teruggelopen in het afgelopen jaar. Lease rijders werken voor een groot deel thuis, dus zij maken geen kilometers. Dit betekent een verlies in omzet. Aan de andere kant laten veel particulieren hun auto wel onderhouden, dus daar wordt weer omzet teruggepakt. “Onze verwachting was dat we veel slechter zouden draaien in dit coronajaar, maar met 10% terugval mogen we niet klagen”, zegt Albert. “Inmiddels zijn we ook gecertificeerd voor onderhoud en reparaties aan alle merken elektrische auto’s.”

Hecht team

Albert de Roo draait inmiddels een groot aantal jaren mee in het autobedrijf aan de Noordeindseweg. Hij is al sinds 1998 mede-eigenaar van de garage die opgericht is door zijn schoonvader. Inmiddels heeft de volgende generatie zich aangediend, zijn zoon Youri werkt ook in het bedrijf en runt de receptie. Verder bestaat het team momenteel uit vier medewerkers in de werkplaats en Albert zelf voor de verkoop en de administratie. Afgelopen jaar zijn er twee medewerkers met pensioen gegaan. Coby-An Mobers, van de boekhouding, na 20 jaar en Bert (“een achternaam is bij hem niet nodig”), van de verkoop, na 28 jaar. Ook dit jaar, op 26 april, gaat een medewerker – Simon van der Kaaden – met pensioen, na 50 jaar.

Autobedrijf Van Winden is gevestigd aan de Noordeindseweg 330-334 te Berkel en Rodenrijs. Kijk voor meer informatie op de website autobedrijfvanwinden.nl .