donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Lezersschrijven » Valpartijen in bocht

Valpartijen in bocht

Ik kijk uit op de 90 graden bocht van de Molenwerfstraat in Berkel en Rodenrijs. Sinds de huidige bestrating (rode stenen) er ligt, hebben we ongeveer 40 (brom-)scooters onderuit zien gaan. In alle gevallen gebeurde dit bij nat wegdek. In bijna alle gevallen is de materiële schade te beperkt om aangifte of een melding bij politie of gemeente te doen. De slachtoffers zijn meestal te snel vertrokken om ze aan te spreken en daarover te adviseren.
In het verleden heb ik hierover een bericht aan de gemeente gestuurd. Dit resulteerde wat later in een “bijzondere” schoonmaakoperatie door medewerkers van of in opdracht van de gemeente. Helaas zonder enig resultaat! Sterker nog: afgelopen week ging zelfs een fietser (nee, geen gebruiker van een elektrische) onderuit. Een enkele keer slechts kwam er politie en/of ambulance aan te pas.
De oorzaak van dit probleem kan mijns inziens alleen worden aangepakt als de gemeente van elke val een melding zou ontvangen en er een reden voor actie ontstaat. Ik zou degenen die op deze locatie ten val komen dan ook het advies willen geven de valpartij bij de gemeente te melden.

K. Wiegel
Berkel en Rodenrijs