zaterdag 16 januari 2021 | week 02
Home » Algemeen » Vakantie
Heerlijk spelen in de natuurspeeltuin waar (met warm weer) water voor verkoeling zorgt.

Vakantie

Vakantie

Lansingerland – De vakantie is begonnen en dat betekent vaak: koffers inpakken en wegwezen! Maar de zomervakantie van 2020 ziet er voor veel Lansingerlanders waarschijnlijk net iets anders uit. Corona kwam om de hoek kijken en dat betekent dat veel landen verboden gebied zijn of een afrader en dus blijven de vakanties in eigen land of eigen omgeving dit jaar in de meerderheid. De komende weken presenteert De Heraut een willekeurige keuze aan vakantie uitstapjes of leuke plekken die allemaal in de buurt liggen of vlakbij worden georganiseerd. Soms bekende, maar ook vaak onbekende, maar wel heel leuke plekjes die een bezoek zeker waard zijn. Prettige vakantie allemaal!

Kennis maken met de schapen; leuk en spannend.

Belevenisboerderij Schieveen

Berkel en Rodenrijs/Overschie – Bij de Belevenisboerderij Schieveen aan de Oude Bovendijk op de grens van Lansingerland en Overschie vind je een unieke mix van het boerenleven, dieren en natuur. Er is van alles te beleven voor jong en oud.

Trees Borkus-Henskens

Vanuit Lansingerland kun je met de auto of fiets via de N209 vlak voor de Doenkade rechtsaf de Oude Bovendijk oprijden waar halverwege de weg aan de linkerkant de belevenisboerderij ligt. Maar met de fiets is het ook leuk een deel van het Polderpad te kiezen dat vanaf Rodenrijs recht tegenover de boerderij uitkomt.

Boerderij

Schaapherder Martin Oosthoek en zijn vrouw Petra ontvangen hun bezoekers gastvrij op hun belevenisboerderij. Met op het terrein aan de rand van de Schieveense polder een boerderij met stallen, een gezellig restaurant met terras, een hele grote ‘boerderijtuin’ vol bloemen en planten en voor de kinderen speelattributen, maar ook een grote natuurspeeltuin waar water een belangrijk onderdeel van vormt. De bezoekers mogen overal een kijkje nemen op het terrein.

Stal en speelterrein

De grote stal is het domein van de schapen (en vaak ook lammetjes) die helemaal aan mensen gewend zijn en het daarom leuk vinden om visite te ontvangen. Daar wacht ook een hoge hooiberg waar je op mag klimmen en doorheen klauteren. Op het erf staan de speelattributen waarmee gereden kan worden door de kleine bezoekertjes. Ze kunnen ook door de groene Speelnatuur van OERRR rijden waar water tevens voor verkoeling en speelplezier zorgt. Met een zitje erbij voor de volwassenen, zodat die af en toe mee kunnen spelen of vanaf de kant de allerkleinsten een beetje kunnen blijven volgen in hun speelplezier.

Lekkers

Aan de stal vast zit een gezellig rustpunt met daarbij een terras. Om even bij te komen van de avonturen, een ijsje te eten als het warm is, een kopje koffie of thee te drinken met iets lekkers erbij zoals bijvoorbeeld de Schieveense kruidkoek van boerin Petra. Daarna wacht nog een bezoek aan de bloemen- en moestuin waar vrijwilligers van Natuurmonumenten met ‘groene vingers’ voor zorgen. Een prachtplek voor bezoekers uit de stad als uit de dorpen er omheen; er valt van alles te beleven op de boerderij waar ook geiten, koeien en kippen een graantje meepikken van de aandacht.