zaterdag 16 januari 2021 | week 02
Home » Algemeen » Vakantie
Bovenop de trekker; als een echte tractorrijder.

Vakantie

Vakantie

De vakantie is begonnen en dat betekent vaak: koffers inpakken en wegwezen! Maar de zomervakantie van 2020 ziet er voor veel Lansingerlanders waarschijnlijk net iets anders uit. Corona kwam om de hoek kijken en dat betekent dat veel landen verboden gebied zijn of een afrader en dus blijven de vakanties in eigen land of eigen omgeving dit jaar in de meerderheid. De komende weken presenteert De Heraut een willekeurige keuze aan vakantie uitstapjes of leuke plekken die allemaal in de buurt liggen of vlakbij worden georganiseerd. Soms bekende, maar ook vaak onbekende, maar wel heel leuke plekjes die een bezoek zeker waard zijn. Prettige vakantie allemaal!

‘t Ezelsbruggetje

Trees Borkus-Henskens

Bleiswijk – Nog nooit bij ’t Ezelsbruggetje in Bleiswijk geweest? Dan wordt het de hoogste tijd daar eens langs te gaan, want voor jong en oud is het een plek waar je kunt genieten. Niet alleen van de dieren die er rondlopen, maar ook van de sfeer van gemoedelijkheid, de blije gezichten van de kinderen die er spelen en van ‘opa’ Ton van den Berg en zijn vrijwilligers die de gasten een warm welkom bieden.

Gratis toegankelijk

’t Ezelsbruggetje ligt fraai verscholen tussen het groen aan de Kooilaan in het recreatiegebied van Bleiswijk. Bereikbaar via de parkeerplaats waar ook ’t Zeeltje gebruik van maakt. Gratis toegankelijk en dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.00 uur (bij slecht weer wel eens gesloten). Met een speelveld voor kinderen waar ook de geitjes vaak rondlopen, een grote speelplaats met een zandbak, echte landbouwtrekkers waar de kinderen op kunnen klauteren en tevens een heleboel speelgoed dat Ton van bezoekers heeft gekregen ‘omdat hun kinderen er te groot voor werden en er nog door een heleboel kinderen mee gespeeld kan worden’.

Sfeervol

Het is zo’n plek waar je graag even een ijsje eet of een kop koffie drinkt, want ook dat is er mogelijk. In een sfeer waar niemand zich druk maakt en alles kan. Waar kalkoen en konijntjes zich net zo thuis voelen als de gasten en de ezels hun eigen terrein hebben. Ben je niet te groot, dan kun je een ritje maken op de ezel die wordt rondgeleid door een van de vrijwilligers. De stallen van ’t Ezelsbruggetje staan open, dus ook daar kun je even doorheen wandelen. Misschien net op tijd om een jong geitje of ezeltje te bewonderen. Gaat het regenen tijdens je bezoek? Dan kun je schuilen onder de waranda waar je tijdens een hele warme dag ook verkoeling vindt.
Bij het verlaten van het terrein staat een melkbus bij de uitgang voor een vrijwillige kleine bijdrage. Want ook Ton is vrijwilliger en kan het al meer dan 25 jaar zo enthousiast volhouden dankzij de vele giften in geld en natura die hij ontvangt. Hoezeer hij wordt gewaardeerd om de liefde voor mens en dier en de sfeer bij ’t Ezelsbruggetje bleek wel tijdens de coronatijd in de periode dat het hek gesloten moest blijven; zijn ‘fans’ lieten hem niet in de steek en zorgden dat alles gewoon door kon blijven gaan. ‘t Ezelsbruggetje is onlosmakelijk verbonden met Lansingerland.