dinsdag 2 juni 2020 | week 23
Home » Algemeen » Uniek concert Kozakkenkoor en Klezmerband in O.L. Vrouw Geboortekerk
Klezmerband Nigun. Foto: PR.

Uniek concert Kozakkenkoor en Klezmerband in O.L. Vrouw Geboortekerk

Berkel en Rodenrijs – We hebben inmiddels kennis kunnen maken met de vernieuwde O.L. Vrouw Geboortekerk aan de Noordeindseweg. De Programmeergroep Cultuur aan het Lint wil de kerk, plus zalen als Willem Huygensz en ’t Koetshuys, intensief gaan gebruiken. Ze heeft nu voor 2019 een programma samengesteld om de vingers bij af te likken. Zondag 17 februari bijten het Alphens Kozakkenkoor en de Klezmerband Nigun het spits af.

Door John Hofman

Eerder werden er al concerten gegeven in de kerk en gezien het aantal bezoekers sloeg dit erg aan. Nu de kerk met name van binnen er zo geweldig uit ziet en zeer comfortabel is gemaakt voor iedereen, plus dat de akoestiek nog beter tot zijn recht komt, kunnen nieuwe concerten niet uitblijven. De Programmeer-groep, bestaande uit Ria van der Burg-van Leeuwen, Piet van der Burg en Stan Hill, met voor de PR Ineke Wouterse, verrast ons al op zondagmiddag 17 februari met een concert, gegeven door het Alphens Kozakkenkoor waarmee we reeds in 2018 kennis konden maken. Maar het wordt nu een samensmelting van twee verschillende muziekgenres, want ook de Klezmerband Nigun is hierbij uitgenodigd. Nigun is Hebreeuws voor melodie of gebed. Ze speelt Joodse muziek, ontstaan in Oost-Europa. Het Kozakkenkoor komt met liturgische nummers. De muziekstijlen van beide ‘muzikale gasten’ mag dan wel verschillend zijn, aan het eind van het concert zullen ze samen een aantal nummers ten gehore brengen.
Hier laat de Programmeergroep het niet bij, want op zaterdag 9 maart staat ons een ‘swingend’ gebeuren te wachten. Dan is het YMCA Gospel Choir ‘Come Closer 2.0’ uitgenodigd om een prachtig concert te geven. Een uitdaging voor de organisatie, gezien de reeds achter ons liggende, hoofdzakelijk klassieke concerten. “We verwachten dan ook veel jongeren”, aldus Piet van der Burg.

Kaartverkoop
Kaarten voor het concert op 17 februari kunt u verkrijgen bij Primera v.d. Poel, Wilhelminastraat, Kantoorboekhandel Van Atten, Kerkstraat en via www.kaarten@alphenskozakkenkoor.nl . Ze kosten € 15,- per stuk, inclusief koffie/thee in de pauze. KBO- en PCOB-leden krijgen € 5,- korting op vertoon van hun ledenpas.
Het concert begint om 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur). Na afloop is er een afterparty in ’t Koetshuys voor zowel het publiek als de muzikanten.
Kaarten voor het YMCA Gospelchoir op 9 maart kosten € 10,- per stuk, ook verkrijgbaar bij eerdergenoemde verkooppunten, alsmede bij de koorleden, info: www.facebook.com/ymcagospelchoir.

Zaalverhuur
De Programmeergroep heeft er inmiddels al vele uren in gestoken om u een fantastisch programma te kunnen aanbieden. Ze wil dan ook, naast de zalen Willem Huygensz en die van de Pius X-kerk, ’t Koetshuys optimaal gaan gebruiken en verhuren. Hans Zwijnenburg heeft het beheer hier van op zich genomen. Hij heeft er veel zin in en heeft al bewezen zijn taak uitstekend te vervullen. Op deze wijze wordt invulling gegeven aan alle zalen. Coördinator zaalverhuur is Nora de Veld (tel. 06 4384 74 72).
’t Koetshuys heeft een scheidingswand en is dus tweeledig te gebruiken. “We willen graag onze zalen beschikbaar stellen voor allerlei sociale en culturele activiteiten”, aldus Ria van der Burg, “maar we hebben geen keuken. Willen degene die een zaal huren voor bijvoorbeeld een expositie of familiefeest iets eten/gebruiken dan is, in overleg met de beheerder, catering mogelijk”. Voor meer informatie: www.cultuuraanhetlint.nl.