maandag 1 juni 2020 | week 23
Home » Sport » Unaniem akkoord voor aanleg inline-skatebaan
Lansingerland - Tijdens een extra algemene ledenvergadering op 7 april zijn de leden van Schaatsvereniging Lansingerland unaniem akkoord gegaan met de aanleg van een inline-skatebaan op het terrein van RWC Ahoy, binnenkort Sportpark Noordrand geheten.

Unaniem akkoord voor aanleg inline-skatebaan

Unaniem akkoord voor aanleg inline-skatebaan

Lansingerland – Tijdens een extra algemene ledenvergadering op 7 april zijn de leden van Schaatsvereniging Lansingerland unaniem akkoord gegaan met de aanleg van een inline-skatebaan op het terrein van RWC Ahoy, binnenkort Sportpark Noordrand geheten.

Vanaf 2004 had de schaatsvereniging al de wens om een inline-skatebaan aan te leggen. Tal van mogelijke locaties in de toenmalige gemeente Bleiswijk en later de gemeente Lansingerland zijn besproken met de gemeente. Helaas kwam het nooit tot een besluit om deze baan binnen de gemeentegrenzen aan te leggen.
In 2017 is er samenwerking gezocht met Rotterdamse Wielren Combinatie (RWC) Ahoy en Schaatsvereniging Rotterdam om op het wielerparcours Ahoy, gelegen aan de Doenkade naast Rotterdam The Hague Airport een dergelijke baan aan te leggen. Het wielerparcours werd door leden van de schaatsvereniging al jarenlang gebruikt voor skeelertrainingen. De baan wordt een ovaal van 200 meter waarbij de bochten enigszins oplopen. Het inline-skaten is een spectaculaire vorm van skeeleren waarbij op de relatief kleine baan met grote snelheden trainingen en wedstrijden gehouden worden. De baan wordt de enige officiële wedstrijdbaan in het westen van Nederland. Andere verenigingen in de regio en selecties hebben belangstelling getoond om ook op de baan te komen trainen. Schaatsvereniging Lansingerland bereidt zich nu voor om per april 2020 de inline-skate afdeling goed op de kaart te zetten.

Stichting

Ten behoeve van de samenwerking met Schaatsvereniging Rotterdam en RWC Ahoy wordt een nieuwe stichting gevormd waarin alle drie verenigingen zitting nemen. Deze stichting zal het sportpark in de toekomst gaan exploiteren. De drie verenigingen blijven volledig zelfstandig en onafhankelijk. De totale aanlegkosten van de inline-skatebaan en het omleggen van een stukje wielerbaan belopen circa € 600.000,- Naast een zeer aanzienlijke subsidie van de gemeente Rotterdam is een nog aanvullende aanvraag bij de gemeente Lansingerland in behandeling. De verenigingen dragen bij in de kosten van de aanleg. Voor Schaatsvereniging Lansingerland is hiervoor het Koek & Zopie fonds aangesproken, een fonds wat in 2004 is opgericht en door leden en niet-leden werd gesteund met een jaarlijkse bijdrage van € 7,50.
De aanleg van de baan staat gepland voor november dit jaar en kan in maart 2020 afgerond worden. De eerste inline-skaters staan dan op 6 april 2020 op de baan.

Geef een reactie