vrijdag 29 mei 2020 | week 22
Home » fbpost » Twintigste en laatste editie Bridge in de Kas
 Van de opbrengst van de laatste Bridge in de Kas hopen de Bleiswijkse scouts een oude lelievlet te kunnen vervangen door een nieuwe.

Twintigste en laatste editie Bridge in de Kas

Twintigste en laatste editie Bridge in de Kas

Bleiswijk – Gezellig bridgen op een unieke locatie; dat kan nog eenmaal tijdens de twintigste editie van Bridge in de Kas te Bleiswijk. Op zaterdag 9 november vindt het evenement Bridge in de Kas plaats bij Bunnink Plants. Voor de laatste keer georganiseerd door Rotaryclub Lansingerland. De hulp van de scouts is al deze jaren onontbeerlijk geweest. Bovendien is de opbrengst van deze drive bestemd voor de Bleiswijke scouts, in het bijzonder voor de aanschaf van een nieuwe lelievlet.

Trees Borkus-Henskens

Deze bijzondere dag staat ook ditmaal weer onder leiding van Evert Angad-Gaur die er nauw gezet op toeziet dat alles volgens de regels, maar ook vlot en goed verloopt. Voor het echter zover is gaan leden van Scouting Bleiswijk onder leiding van Nico Jonker samen met de organisatoren onder leiding van Hans Bucher aan de slag om de fraaie kas van Bunnik om te toveren tot een bridgelocatie.

De oorsprong

In 2000 namen leden van Rotary Lansingerland (toen nog Rottemeren) Jacques Thoen en Hugette Tichler het initiatief een originele bridgedrive te organiseren. Hans Bunnik, eveneens lid van Rotary, stelde zijn kas aan de Groendalseweg ter beschikking voor deze drive; een plek die uniek was voor bridgers en waar nog nooit eerder een drive werd gerealiseerd. Die eerste drive trok rond de 220 paren en werd een groot succes. Bijkomende verrassing was, dat Hans zijn gasten in de pauze in de gelegenheid stelde een rondleiding te volgen door het bedrijf. Er werd ook een goed doel aan de drive gekoppeld. De eerste jaren waren dat de Brazilië en Jamaica jongerengroepen die gingen helpen in die landen en ook assisteerden tijdens de bridgedrive. Die eerste editie vroeg om meer en dus werd november de maand voor Bridge in de Kas.
Vanaf 2007 kwamen de Berkelse en Bleiswijkse scouts helpen. Zij ontvingen daarvoor een financieel steuntje in de rug voor de clubkas. Vanaf 2012 bleven alleen de Bleiswijkse scouts de helpende handen bij de op- en afbouw en het zorgen voor de gasten in samenwerking met leden van Rotary. Want de gasten krijgen naast twee zittingen van 7 x 3 spellen, parenwedstrijd topintegraal met reeds gedupliceerde spellen en bridgemates tevens een lunch voor het inschrijfgeld van slechts € 39,95 per paar. Er komen geen ‘broodbridgers’ en daarom dingt iedereen mee naar geldprijzen, oplopend tot € 100,- en prijzen in natura. Tijdens het bridgen zijn drankjes, koffie en thee tegen schappelijke prijzen verkrijgbaar. Ook bestaat dit jaar de mogelijkheid een rondleiding te volgen door de kas aan de Hyacintenweg (inmiddels een andere dan de eerste jaren). Als extraatje kan die dag worden deelgenomen aan een loterij met als hoofdprijs een reischeque van € 500,-.

De laatste

Zo leuk en succesvol en toch de laatste editie? Hans Bucher, al jaren namens Rotary Lansingerland eindverantwoordelijk voor de jaarlijkse bridgedrive: “Toen we begonnen met deze drive was het idee nieuw en wilde iedereen er graag aan deelnemen, maar in de loop der jaren zijn ook andere clubs het idee gaan overnemen. Daarnaast neemt het aantal bridgers af en dat gaan ook wij merken aan het aantal inschrijvingen; vorig jaar 114 paren. Wanneer je dat afzet tegen al het werk dat verricht moet worden en het bedrag dat we overhouden voor het goede doel ga je je afvragen of dat nog verantwoord is en of we niet moeten gaan nadenken over een ander evenement. Dat zijn we dus gaan doen, waarna we tot de conclusie kwamen: het is goed zo. We zijn Hans en onze sponsoren heel dankbaar dat we twintig mooie edities mochten en konden organiseren, maar het wordt tijd voor iets anders. Wat dat gaat worden? We denken zelf aan een Santa Run, maar zijn daarmee nog volop in de brainstormfase.”

Aanmelden

Aanmelden als deelnemer aan de laatste Bridge in de Kas editie kan via de website www.bridgeindekas.nl/inschrijven. Geen internet? Dan kan ook worden ingeschreven door naam, adres, telefoonnummer en de naam van de bridgepartner op te sturen naar Bridge in de Kas, Berkelse Poort 41, 2651 JX Berkel en Rodenrijs en € 39,50 over te maken naar IBAN NL48 RABO 0152 6491 58 ten name van Rotaryclub Lansingerland te Berkel en Rodenrijs.
De inschrijving is definitief na ontvangst van de betaling.
De deelnemers zijn op zaterdag 9 november vanaf 08.30 uur welkom aan de Hyacintenweg 34 in Bleiswijk. De drive begint om 09.30 uur; de tweede zitting om 13.30 uur. De prijsuitreiking staat rond 17.15 uur gepland.

Geef een reactie